Kan man bli ordningsvakt om man har ADHD?

Innehållsförteckning

Kan man bli ordningsvakt om man har ADHD?

Kan man bli ordningsvakt om man har ADHD?

Om du har ADHD eller annan neuropsykiatrisk diagnos kan du inte bli polis. Polisarbetet innebär många speciella och oförutsägbara situationer, i många olika miljöer, där det ställs höga krav på vilka beslut som ska fattas och hur man agerar.

Hur lång är utbildningen till ordningsvakt?

Grundutbildningen är 80 timmar. Är du en av dem som polisen bedömer som mest lämplig får du gå grundutbildningen. Kostnaden för polisens ordningsvaktsutbildning är 22 875 kronor.

Vad har en ordningsvakt för befogenheter?

Ordningsvakter får avvisa eller avlägsna personer som genom sitt uppträdande stör eller utgör en omedelbar fara för den allmänna ordningen. Om det inte är tillräckligt får ordningsvakter tillfälligt omhänderta personer. Detsamma gäller om en sådan åtgärd behövs för att en straffbelagd handling ska kunna avvärjas.

Kan personer med adhd bli polis?

Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – som till exempel adhd, Aspergers syndrom och autism – har tidigare inte fått genomgå prövning inför antagning till polisutbildningen. Det kommer nu att ändras och sökande med denna typ av diagnoser ska få individuella bedömningar hos Plikt- och Prövningsverket.

Relaterade inlägg: