Vem får köra grästrimmer?

Innehållsförteckning

Vem får köra grästrimmer?

Vem får köra grästrimmer?

Ja, under förutsättning att han eller hon har tillräcklig kompetens för det. Det är arbetsgivaren som ansvarar för att bestämmelserna i föreskrifterna om användning av motorkedjesågar och röjsågar (AFS 2012:1) följs (3 §).

Hur funkar grästrimmer?

Maskinhuvudet kan ställas in i fem positioner vilket underlättar klippning i trånga utrymmen. En multitrimmer på 18 V som kommer tillsammans med en grästrimmer-tillsats. Multitrimmern har två hastigheter med variabel hastighetsutlösare. Grästrimmern är mycket slitstark och klarar kraftigt, tätt gräs.

Vad är minsta säkerhetsavståndet när man arbetar med grästrimmer eller röjsåg?

Därför är det viktigt att hålla ett säkert avstånd. Stäng av motorn på röjsågen om någon kommer för nära. I Arbetsmiljöverkets anvisningar rekommenderar de ett säkerhetsavstånd på minst 15 meter.

Vilken personlig skyddsutrustning behövs enligt Arbetsmiljöverket för att arbeta med motorsåg röjsåg?

14 § Den som arbetar med en röjsåg ska använda följande personliga skyddsutrustning: 1. hörselskydd, 8 Page :1 2. ögonskydd, 3. skyddshjälm om röjningsstammarna är högre än två meter, 4.

Vem får köra röjsåg?

Godkända prov ger dig röjsågskörkort nivå RA. Du kan även välja att gå utbildningen utan att köra upp. För att delta i utbildningen ska du fylla 16 år samma kalenderår som utbildningen genomförs. Du får dock inte arbeta ensam med röjsågen förrän du har fyllt 18 år.

Vem får använda röjsåg?

Det rör sig huvudsakligen om elever på naturbruksgymnasium som genomgått utbildning i användande av motor- och röjmotorsåg motsvarande minst 4 veckor heltidsstudier. Dessa får såga från det år de fyller 16 år. Se mer i arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderårigas arbetsmiljö.

När använda röjsåg?

Röjsåg är ett verktyg som kan användas till ett stort användningsområde. Den kan göra fint i trädgården eller på andra områden, så det ser finare och mer välskött ut. Namnet avslöjar vad verktyget främst används till, röja. sly, högt gräs och liknande är perfekt att eliminera från trädgården.

I vilka situationer finns det risk att såga sig själv?

Risken att såga sig själv är stor i samband med rensning av skräp som fastnat vid klingskyddet och viss risk finns även vid snubbling och halkning.

Relaterade inlägg: