Hur skriver man sitt löneanspråk lite snyggt?

Innehållsförteckning

Hur skriver man sitt löneanspråk lite snyggt?

Hur skriver man sitt löneanspråk lite snyggt?

Fråga vad deras förslag på en lön som motsvarar din kompetens, erfarenhet och utbildning ser ut. Då kan du nämligen lättare anpassa dig till vad de har tänkt sig. Undvik att ge en exakt siffra, även om du kan känna dig pressad att göra detta. Ge istället ett intervall och var beredd på motbud.

Vad är ett bra löneanspråk?

Om duförberett dig ordentligt kommer du inte lägga ett löneanspråk som är väsentligt högre än det som arbetsgivaren har tänkt sig. Handlar det om ett par tusen kronor mer än vad arbetsgivaren är villiga att ge, är det troligare att de kommer med ett motbud än att de släpper dig som kandidat.

Hur ska man ange löneanspråk?

Om arbetsgivaren begär ett löneanspråk i annonsen finns det ett par alternativ för hur du kan bemöta den frågan: – Ange ett spann för att inte låsa upp dig alltför mycket vid en siffra, till exempel om du vill ha 25.000 kronor i lön kan du skriva mellan 24.000 kronor och 28.000 kronor.

Hur lägger man fram sitt löneanspråk?

Förbered dig med argument för din nya lön

  1. Skaffa dig en bild av löneläget. ...
  2. Ta hjälp av Unionens klubb. ...
  3. Läs på om företaget och tjänsten du söker. ...
  4. Var beredd på att ge löneförslag. ...
  5. Förbered dig på frågor om din tidigare lön. ...
  6. Dokumentera vad ni kommer överens om.

Vad betyder Marknadslön?

För att skaffa dig en uppfattning om ditt löneläge kan du ta hjälp av Unionens information om marknadslöner . ”Marknadslönerna” är inte en statistik utan en sammanvägd bedömning utifrån flera olika lönestatistikkällor. ”Marknadslönerna” ger en väl förankrad bild av lönerna för olika yrkesgrupper inom Unionens ...

Relaterade inlägg: