Varför ska man ha utbildning?

Innehållsförteckning

Varför ska man ha utbildning?

Varför ska man ha utbildning?

Utbildning är en viktig grundförutsättning för både individen och samhällets utveckling. Utbildning kan ge en individ en väg ur fattigdom och bygga hållbara samhällen. Att lära sig läsa och skriva ger barn ett självständigt liv och ökar chanserna för god hälsa och den framtida inkomsten ökar.

Vad har ni för förväntningar på förskolan?

Det här kan du/ni som förälder förvänta er av förskolan: Att du tryggt ska kunna lämna ditt barn och få ett professionellt bemötande. Att förskolans verksamhet utgår från förskolans läroplan (Lpfö98). Att förskolan erbjuder barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Hur sänker jag mina förväntningar?

Utvärdera dina egna förväntningar och var realistisk. Dina ständiga besvikelser bottnar kanske i orealistiska förväntningar. Om du tycker att du förtjänar något bättre, men att det är någon annans ansvar att fixa det, så är det smartare att lista ut hur du ska ordna den saken själv.

Vad anser du har varit bra med kursen?

”Jag tycker kurserna varit mycket givande med ett mycket bra upplägg, bra handledning och intressanta diskussioner i viktiga ämnen som gett mig nya insikter och fått mig att utvecklas och växa som människa. Jag har gått många utbildningar och kurser i mitt liv men tycker det här är den mest givande av dem.

Relaterade inlägg: