Vad är viktigt för dig att känna till om brandskyddet på din arbetsplats?

Innehållsförteckning

Vad är viktigt för dig att känna till om brandskyddet på din arbetsplats?

Vad är viktigt för dig att känna till om brandskyddet på din arbetsplats?

Det kan exempelvis handla om brandskyltar och andra skyltar som ska finnas synliga. När det gäller arbetsplatser är brandskyltar en mycket viktig faktor, de markerar tydligt var du eller någon annan på din arbetsplats kan finna brandsläckare, nödutgångar, branddörrar och annat.

Vad för brister kan uppstå i brandskyddet på en arbetsplats?

ex. brandcellsindelning, brandtekniska installationer som brandlarm, rökluckor/brandgas ventilation, brandsläckare, utrymningsskyltars placering etc. För att systematiskt arbeta med brandskyddet måste man inventera vilka risker som finns inom verksamheten och vilka konsekvenser/skador som kan uppstå.

Vilka åtgärder finns det för att förhindra brand t ex på din arbetsplats skola hemma svara på frågorna?

Exempel på förebyggande åtgärder är att det finns lämplig brandskyddsutrustning, fria utrymningsvägar, ansvarsfördelning och tydliga rutiner om brand skulle uppstå, utbildning och information för de som arbetar på arbetsplatsen.

Vem är det som har huvudansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Arbetsgivaren är alltid skyldig att se till att arbetet kan utföras utan risk för ohälsa eller olycksfall. Personalen ska inte bara veta vilka risker som kan finnas utan också kunna undvika riskerna. Arbetsgivaren har alltid ansvaret men kan fördela uppgifter i arbetsmiljöarbetet.

Måste företag ha brandlarm?

Varje timme utbryter en brand på en svensk arbetsplats. Arbetsgivaren ska göra allt för att förhindra brand i arbetsmiljön. Det gäller alla företag och organisationer, oavsett hur små eller stora de är.

Hur ofta behöver du göra en brandövning på din arbetsplats?

Varje timme utbryter en brand på en svensk arbetsplats. Arbetsgivaren ska göra allt för att förhindra brand i arbetsmiljön. Det gäller alla företag och organisationer, oavsett hur små eller stora de är. På ett organiserat sätt ska arbetsgivaren planera, utbilda, kontrollera och följa upp att brandskyddet är bra.

Relaterade inlägg: