Är det svårt att få jobb som logoped?

Innehållsförteckning

Är det svårt att få jobb som logoped?

Är det svårt att få jobb som logoped?

På fem års sikt är bedömningen att det är fortsatt balans för nyexaminerade logopeder på arbetsmarknaden. Logopedernas arbetsmarknad är stabil och arbetslösheten har under lång tid legat på en låg nivå och ingenting tyder på att detta kommer att ändras visar statistik från Akademikernas a-kassa.

Är det svårt att komma in på logopedprogrammet?

Är det svårt att bli logoped? Logopedprogrammet har kurser med många olika typer av innehåll och vi har en bred antagning av studenter. Varje student kommer att ha perioder som är lättare och de som kräver mer koncentrerade studier beroende på vilken studiebakgrund man har.

Kan logopeden?

Logopeder är specialister på sväljsvårigheter, språk, tal och röstbesvär. De jobbar ofta inom hälso- och sjukvården men även inom förskola och skola där de behandlar och utreder elever med språkstörning och läs- och skrivsvårigheter. Logopeder kan också jobba med barn och vuxna med funktionsnedsättningar.

Vem skriver remiss till logoped?

Till en logoped i regionen kommer barnet via remiss från exempelvis BVC eller skolläkare eller egen remiss från vårdnadshavarna. Det ser olika ut i olika regioner, men det är vanligt att logopeder på regionernas logopedmottagningar i första hand arbetar med förskolebarn, när det gäller just språkstörning.

Relaterade inlägg: