Vad får en socionom i lön?

Innehållsförteckning

Vad får en socionom i lön?

Vad får en socionom i lön?

En medellön för socionomer brukar ligga på 33975 kr, men lönen beror naturligtvis på var någonstans i landet du arbetar och vilken yrkesroll du har. Nedan ser du mer statistik över en socionoms lön i hela landet.

Vad tjänst en socionom?

Som socionom möter du alla typer av människor i olika och ofta svåra perioder av deras liv. ... Många socionomer arbetar som socialsekreterare inom kommunen. Andra är chef eller biståndshandläggare i äldre- och handikappomsorg. Ett annat vanligt yrke är kurator på skola eller inom hälso- och sjukvården.

Kan man tjäna bra som socionom?

– Ingångslönerna har överlag ökat för socionomer, de närmar sig nu 30 000 kronor. Däremot är möjligheten till lönekarriär inte särskilt bra i många kommuner. Det är inte ovanligt att en socionom med tio års yrkeserfarenhet har en månadslön på 34 000 kronor, vilket allt fler anser vara för lågt.

Är socionomer legitimerade?

Legitimationen för hälso- och sjukvårdens kuratorer införs den . Då kan alla som har en socionomexamen eller annan relevant examen och har arbetat i minst fem år som hälso- och sjukvårdskurator ansöka och bli beviljade legitimation.

Var tjänar socionomer bäst?

Österåkers biståndsbedömare och socialsekreterare har högst snittlön i landet. Där ligger månadslönen 5 000 kronor över medellönen i riket.

Relaterade inlägg: