Vad har ordningsvakter för utrustning?

Innehållsförteckning

Vad har ordningsvakter för utrustning?

Vad har ordningsvakter för utrustning?

Ordningsvakter ska ha: funktionsbeteckningar, reflexer och märken fästa på särskilt angivna ställen, jacka, skjorta och väst märkta med funktionsbeteckning för ordningsvakter, svarta kängor och skor, tryckknappar och dragkedja i blå, svart eller oxiderad metall.

Vad har Securitas för befogenheter?

Väktaren har inga särskilda juridiska befogenheter men kan vid brott agera effektivt med hjälp av de rättigheter som alla har: så kallat envarsgripande (rättegångsbalken) nödvärn (brottsbalken) laga befogenhet att använda våld vid gripande (polislagen) liksom att utföra skyddsvisitation enligt densamma.

Vad har polisen i sitt bälte?

Den nuvarande polisuniformen är en arbetsuniform. Beväpningen bärs i ett bälte så att den lätt kan kommas åt. Huvudbeväpning är pistol Sig Sauer, OC-spray (pepparsprej), expanderbar batong och handbojor.

Vad har polisen för skor?

Tillverkarna; HAIX, MAGNUM och LALO har under lång tid utvecklat fotbeklädnad specifikt för yrkesgrupperna; polis och militär. Företagen HAIX, LALO Tactical och MAGNUM har samtliga ytterst framgångsrik bakgrund med avseende på utveckling, produktion och försäljning av fotbekläd- nad för polis och militär.

Relaterade inlägg: