Vad kan man göra som statsvetare?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra som statsvetare?

Vad kan man göra som statsvetare?

Samhällsvetare är tränade att söka, bedöma och analysera information till beslutsunderlag i politiken och näringslivet. Vanliga studieinriktningar är statsvetenskap, statistik, sociologi, ekonomisk historia, samhälls- och kulturgeografi och nationalekonomi.

Vad innebär statsvetare?

Statsvetenskap är det vetenskapliga studiet av politik. Gemensamt för institutionens forskning är orienteringen mot centrala politisk-filosofiska grundbegrepp som demokrati, stat, nation, jämlikhet – och naturligtvis politik och makt.

Hur mycket tjänar en chef i Sverige?

Runt 30 % av cheferna, de som är första linjens chefer, har en medianlön på 38 233 kr per månad. Mellancheferna, som utgör 40 % av underlaget, tjänar 43 900 kr per månad. Bland de högre cheferna är medianlönen 57 500 kr och för chefer i företags- ledande ställning är medianlönen 65 000 kr.

Vilken utbildning ger högst lön?

Den som vill tjäna bra efter examen ska satsa på att plugga teknik, ekonomi eller statsvetenskap. Och högst lön av alla får de som pluggat datateknik vid Uppsala Universitet, och KTH. Det visar Svenskt Näringslivs lista över utbildningar med högst ingångslön.

Vad kan man arbeta med som sociolog?

Du som har läst sociologi, kan genomföra och leda undersöknings- och utvärderingsprojekt, delta i utredningar och göra analyser och tolkningar av olika datamaterial. Dessa kompetenser är mycket användbara och efterfrågade i olika typer av förändringsarbeten och i beslutsfattande.

Vad ska vi ha statsvetenskap till?

Statsvetare studerar politik. ... Genom politiken kan vi bidra till att förverkliga våra värderingar om vad som är ett gott samhälle. Det privata näringslivet, den statliga och kommunala sektorn samt många frivilligorganisationer har idag stort behov av akademiskt utbildade medarbetare.

Vad är en pol mag?

Politices magister[redigera | redigera wikitext] ... Politices magister, pol. mag., PM, är en variant av den generella magisterexamen inom främst ämnena nationalekonomi eller statsvetenskap, samt på vissa platser även i statistik, kulturgeografi, freds- och konfliktkunskap eller rättsvetenskap.

Vad tjänar en operativ chef?

Här hittar du medellön, löneskillnader mellan män och kvinnor samt hur lönen skiljer sig mellan olika regioner i Sverige....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201544 100 kronor58 400 kronor
201646 200 kronor61 300 kronor
201752 800 kronor62 500 kronor
201855 900 kronor0 kronor

Relaterade inlägg: