Vad betyder knapparna i bilen?

Innehållsförteckning

Vad betyder knapparna i bilen?

Vad betyder knapparna i bilen?

Det förekommer en mängd olika symboler i displayerna i bilen. Symbolerna är indelade i varnings-, kontroll- och informationssymboler. ... – Röd varningssymbol, tänds då ett fel har indikerats som kan påverka säkerheten och/eller bilens körbarhet.

Vad betyder symbolerna på bilen?

Generellt sett kan man säga att röda varningslampor betyder att du måste vidta åtgärder direkt, medan gula varningslampor handlar om sådant som kan vänta lite. Exakt vilka varningslampor som är gula och röda varierar också mellan olika biltillverkare, men de viktigaste, som oljetryck, är alltid röda.

Vad är indikeringslampa?

Om en av bilens varningslampor tänds betyder det att någon del av bilen har begränsad eller helt utebliven funktion. Vilken färg varningslampan har spelar också stor roll. Huvudregeln är att: En orange eller gul lampa innebär att det trots ett eventuellt problem är okej att köra vidare en begränsad sträcka.

Vilka lampor ska lysa på instrumentpanelen?

En röd ​kontrollampa ​varnar vanligtvis för en farlig brist som behöver åtgärdas direkt och du behöver stanna bilen, medan gula lampor indikerar brister som inte är lika akuta – men som ändå behöver åtgärdas snarast.

Vad är varselljus till för?

Varselljus är ett billjus som bara finns i vissa bilar. Det gör så att andra trafikanter lättare kan se din bil. Vid bra sikt i dagsljus är det tillåtet att använda varselljuset istället för halvljus. Man dock dock aldrig kombinera halvljus och varselljus.

Vilken varningslampa lyser när helljuset är tänt?

Glöm heller inte bort dimbakljuset (en väldigt stark röd lampa) som används när det är försämrad sikt för att bakomvarande fordon ska kunna se dig tydligt. Dimbakljuset är bländande och ska släckas så fort du bedömer att fordonet bakom har sett dig. När dimbakljuset är tänt lyser en gul kontrollampa i bilen.

Relaterade inlägg: