Hur styrs en tvättmaskin?

Innehållsförteckning

Hur styrs en tvättmaskin?

Hur styrs en tvättmaskin?

Tvättmaskinen tar in vatten genom inloppsslangen, förbi magnetventilen som öppnar sig så vattnet kan rinna in i doseringsfacket – härifrån tar tvättmaskinen tvättmedlet med sig in i trumman genom en slang. ... Trumman roterar, vilket får vattnet och tvättmedlet till att strömma genom tvätten.

Vem kom på tvättmaskinen?

Den första moderna tvättmaskinen med en tunna som snurrar tvätten uppfanns av James King 1851. År 1858 uppfann Hamilton Smith den roterande tvättmaskinen. 1874 uppfann William Blackstone en av de första lätthanterliga tvättmaskinerna och den första elektriska tvättmaskinen introducerades 1910 av Alva John Fisher.

Vad gör en tvättmaskin?

En tvättmaskin har en motor och en växellåda som gör att tvättrumman inne i maskinen snurrar. ... I trumman finns valkar som lyfter upp tvätten så att den gnuggas. Numera har vi också smarta tvättmedel med enzymer som är bra på att lösa upp svåra fläckar.

Hur fungerar en tvättmaskin steg för steg?

Idén med tvättmaskinen är enkel. Först slungas kläderna runt med tvättmedlet och vattnet för att smutsen ska rensas ut och plaggen ska bli rena. Sedan är det dags att avlägsna vattnet genom centrifugering. Det betyder att kläderna snurrar runt i maskinen i hög fart att vattnet försvinner.

Hur fungerar Electrolux tvättmaskin?

Den vanligaste typen av tvättmaskin med lucka framtill vilket gör att du kan nyttja utrymmet ovanför maskinen. En grund frontmatad tvättmaskin passar bra vid små utrymmen. Automatisk anpassning av tvättprogram efter tvättmängd. Justerar automatiskt tid, vatten, energi för optimala resultat och energiåtgång.

Hur man tvättade förr i tiden?

Det fanns två olika sätt att ta hand om stortvätten, antingen kunde tvätten ösas eller kokas. Vid ösning hälldes vatten över tvätten i många omgångar tills dess den var ren. Björkaska användes för tillverkning av såpa och lut och den kunde samlas in från gårdens eldstäder.

Varför är det ett fönster på tvättmaskinen?

Mer utvecklad teori: Gamla maskiner mekaniserade bara momentet röra/gnugga/vrida tvätten, inte fylla och tömma vatten. Då behöver man så klart kunna se vattennivå i maskinen. Går det inte att öppna lucka på toppen så blir glas nödvändigt.

Relaterade inlägg: