Vilka däck till husbil?

Innehållsförteckning

Vilka däck till husbil?

Vilka däck till husbil?

På husvagnar och husbilar rekommenderar vi på Euromaster att man använder ett C-klassat däck. Stommen i ett C-däck ger bättre stabilitet såväl under körning som vid stillastående. Snittsträckan som en husvagn körs per år är 100-300 mil, för husbilar är snittsträckan 300-500 mil.

Måste det vara c-däck på husvagn?

C-däck är till för skåpbilar och husvagnar, små transportbilar, och klarar av att hantera en högre belastning. C står för ”commercial” och deras stela hölje gör att däcket är mycket mer robust. Detta är nödvändigt då två däck på en husvagn ska klara av samma tyngd som fyra däck på en bil till exempel.

Vad är skillnaden mellan C och CP däck?

Mer information om däck för husbilar: Husbilsdäck måste möta vissa krav. Så kallade “CP-däck“ har utvecklats och godkänts för bruk på husbilar. Märkningen “CP“ står för “Camping Pneu“. De är C-däck, vilket innebär att de är däck gjorda för kommersiell användning eller för lastning.

Vilket lufttryck i Husbilsdäck?

Husbil däcktryck – Husbil kräver högre däcktryck Däcken på lätta lastbilar och husbilar ska ha nästan dubbelt så hög däcktryck än personbilsdäck. Tunga laster kräver högre däcktryck och därför ska de så kallade C-däck för dessa fordon ha ett däcktryck på 4-4,5 bar (400 kPa-450 kPa).

Måste det vara c-däck på släp?

Viktigt att tänka på vid köp av däck för släpvagn är att däcket ska klara av den maximala totalvikten för den lastade släpvagnen. För däck till tyngre släpvagnar rekommenderar vi vanligtvis c-däck. C-däck lämpar sig dels för släpvagnar, men även för andra tyngre fordon såsom husbil, lätt lastbil och skåpbil.

Måste man ha c-däck på skåpbil?

Om du äger en lätt lastbil eller ett transportfordon så är det ofta ett C-däck som bör sitta på. Detta gäller inte alla, men väldigt många av dem. Dessa lastbilsdäck är förstärkta däck och uppbyggda av fler lager än vad däck till en personbil är. De är även tyngre och har styva däcksidor.

Vilka vinterdäck till husbil?

En bra tumregel är att byta till vinterdäck när termometer visar under 7 grader. Detta gäller lätta som tunga fordon och däcken ska vara dubbade eller vara dubbfria friktionsdäck. På husbilar över 3,5 ton är det C-däck som gäller. Alla vinterdäck måste vara märkta med ”MS” (mud and snow) och en alptopp/snöflinga.

Vilken lufttryck i däck?

Lämpligt lufttryck varierar mellan olika bilar men brukar vara någonstans runt 2.5 bar (250 kpa) på en vanlig personbil. Vanligtvis hittar du en märkning på tanklocket eller vid förardörren vilket lufttryck som rekommenderas för just din bil, annars står det så klart i bilens instruktionsbok.

Hur mycket luft ska det vara i 18 tums däck?

3,1bar bak i 265/35-18. Kör 2,0 till 2,2 på mina framdäck med samma dimension - det lägre trycket brukar vara optimalt för normal körning.

Måste man ha c-däck på transporter?

Beroende på vad du har för fordon så är det skillnad på vilket däck du ska ha. Om du äger en lätt lastbil eller ett transportfordon så är det ofta ett C-däck som bör sitta på. Detta gäller inte alla, men väldigt många av dem.

Relaterade inlägg: