Hur länge har någon stått i planka?

Innehållsförteckning

Hur länge har någon stått i planka?

Hur länge har någon stått i planka?

George Hood, 62, ex-marinsoldat från USA är den nya världsrekordsinnehavaren i att stå i plankan. Det nya världsrekordet ligger numera på åtta timmar, 15 minuter och 23 sekunder.

Vad är en bra tid på plankan?

Övningens effekt är oomtvistad men fler och fler PT:s ger nu rådet till sina adepter att sluta stå i plankan mer än två minuter. Överstiger du 120 sekunder blir det mer en träning för huvudet och din mentala styrka menar de.

Är det bra att göra plankan?

Den statiska övningen plankan tränar hela kroppen. Gör du den på rätt sätt och regelbundet kan den faktiskt förvandla din kropp på bara någon månad. Plankan är en effektiv övning som tränar både styrka och uthållighet. ... Med det sagt är hela kroppens muskler med och arbetar när du gör övningen.

Vad ska man tänka på när man kör plankan?

Svanka inte – sug in magen och pressa ländryggen uppåt. Men håll koll på rumpan, den ska inte tryckas uppåt (vilket är vanligt att göra när vi blir trötta under övningen). Rumpan ska sträva neråt. Tänk även på axlarna, dra ner axlarna och skulderbladen ”i ryggen” och låt dem aktivt sträva mot rumpan.

Vem har stått plankan längst?

Världsrekord i plankan💪💪 De flesta av oss klarar nog inte att stå i plankan i mer än fem, tio minuter. Det är ingenting för George Hood. Verkligen ingenting. Amerikanen slog nytt världsrekord genom att stå 8 timmar, 5 minuter och 15 sekunder i sträck.

Vad är det längsta någon har hållit andan?

Världsrekordet för att hålla andan i vila innehas av fridykaren Stéphane Mifsud som i juni 2009 höll andan i 11 minuter och 35 sekunder.

Är det farligt att göra plankan?

Så nej, plankan är inte farlig, men det är slöseri med tid. Om du istället kan lära dig att kontrollera och röra vartenda segment i ryggraden så kommer du får mycket bättre resultat.

Vad händer om man gör plankan fel?

Det absolut vanligaste felet när det kommer till plankan är att tappa svanken. Då försvinner hela syftet med övningen. Kroppen ska ligga i en rak linje med anspänning runt bålen. Börjar svanken hänga belastas ryggen.

Vad händer när man gör plankan?

Plankan aktiverar huvudsakligen din coremuskulatur, alltså transversus abdominis (de djupaste bukmusklerna), rectus abdominis (dina "sexpack"-muskler) och de sneda bukmusklerna (musklerna som löper längs sidan på dina rectus abdominis, från höfterna till bröstkorgen).

Vad händer om jag gör plankan varje dag?

Jämfört med situps eller crunches som stärker övre lagret av magmusklerna går plankan djupare och stärker hela bålen. Det innebär fler fördelar i vardagen. ... Det är samma sak med din bål. När du stärker den hjälper den dig att bli bättre på allt som du gör, inklusive att förbättra din balans och hållning.

Relaterade inlägg: