När började man använda strumpbyxor?

Innehållsförteckning

När började man använda strumpbyxor?

När började man använda strumpbyxor?

Första gången som ett par strumpbyxor gjordes, eller kalasbyxor som de i första hand kom att kallas för var 1956 och för oss här i Sverige dröjde det ända tills -67 innan det riktigt tagit fäste och såldes i större bredd.

Vad betyder 70 den på strumpbyxor?

Denier[redigera | redigera wikitext] Denier (förkortas den) är ett mått på tjockleken av garn, som används till exempelvis nylonstrumpor och silkesstrumpor, och avser vikten i gram av 9 000 meter garn vid 70 °F och 75% relativ luftfuktighet. ... Ju högre denier-tal desto tjockare och slitstarkare strumpor, och vice versa.

Varför strumpbyxor?

Strumpbyxor lanserades redan under mitten av 1950-talet, men kom fram till mitten av 1960-talet endast att vara något man tog på som ett tjockt vär mande plagg, ofta utanpå de tun nare strumporna. ... förlängda strumpor som upptill utformats så att en byxa försedd med midjeresår bildas.

Vad betyder 20 den strumpbyxor?

Välj rätt denier (den) på strumpbyxorna. Denier är en beteckning för masktätheten i strumpbyxor och ger en indikation på tjocklek. Tunna, fina och genomskinliga strumpbyxor ligger vanligtvis på 15-20 den, medan tjockare strumpbyxor på 50 den och uppåt är mer täckande, värmer mer och passar bättre när det är kallt.

När började man sticka i Sverige?

På 1700-talet hade de första stickmaskinerna kommit till Sverige och vid 1800-talets slut hade de utvecklats till att bli lättanvända, och kunde spridas till hemmen. I flera mindre samhällen på landsbygden skapades hemindustrier, som gav viktig inkomst till många kvinnor.

Relaterade inlägg: