Vad betyder 30 skylten?

Innehållsförteckning

Vad betyder 30 skylten?

Vad betyder 30 skylten?

Den fyrkantiga blåvita 30-skylten är ett anvisningsmärke (en typ av upplysningsmärke), rekommenderad lägre hastighet, som anger att vägen/gatan utformats så att det är lämpligt att köra högst 30 km/tim.

Vad betyder max 30 skylten?

Märket anger en vägsträcka eller ett område där särskilda åtgärder vidtagits eller där förhållandena är sådana att det är lämpligt att färdas med lägre hastighet än den högsta tillåtna. Den rekommenderade lägre hastigheten anges på märket.

Vad betyder den svarta skylten?

Svartvita hastighetsskyltar har under året blivit allt vanligare vid vägarbeten runt om i landet. Skyltarna visar den rekommenderade hastigheten förbi ett vägarbete men det är inget brott att köra fortare eftersom skylten bara är en rekommendation.

Får du köra fortare än 30 km h?

Om jag kör på en 50-väg och ser Rekommenderad högsta hastighet 30 km/h, får jag köra 45 km/h då? – Ja, om du bedömer att det är lämpligt och säkert. Fortare än 50 km/h får du dock inte köra.

Vad betyder hastighetsskyltar?

Märket anger förbud mot att föra fordon med högre hastighet än den som anges på märket. Märket behöver inte vara upprepat efter en vägkorsning om samma högsta tillåtna hastighet gäller på den korsande vägen. ...

Vad är km skylt?

Det traktorer som är konstruerade för högre hastigheter än 40 km/timmen ska på sikt vara försedda med en KM-skylt som visar att den högsta tillåtna är hastigheten (50 km/timmen).

Vad betyder väg skylten?

Anvisningsmärken talar om vad som gäller för en viss plats, väg eller vägsträcka. Där anvisningsmärken finns uppsatta gäller oftast särskilda trafikregler som du måste följa. Anvisningen gäller från platsen där märket sitter till ett slutmärke om inte annat anges.

Relaterade inlägg: