Vad betyder ∆?

Innehållsförteckning

Vad betyder ∆?

Vad betyder ∆?

Enligt formeln G = H - TS, krävs då att systemets, det vill säga de reagerande ämnenas ändring i entropi, S, är tillräckligt stor så att G får ett negativt värde trots det positiva H.

Vad är delta i fysik?

Ett annat sätt att se momentanhastighet är att se den hastigheten som ett föremål har ”precis” vid en given tidpunkt. Där man vill att tiden ska vara så liten som möjligt, med andra ord så nära 0 som möjligt. Tecknet framför, Δ kommer från grekiska alfabetet och heter delta.

Vad menas med Gibb?

Förändringen i Gibbs fria energi anger det maximala icke tryck-volymarbetet som kan utvinnas i en reaktion vid konstant tryck och temperatur.

Vad menas med Elektronegativitet?

Elektronegativitet är ett mått på hur starkt de olika atomerna i en molekyl attraherar elektroner. Begreppet används endast för att klassificera bindningsenergi och introducerades av den amerikanske kemisten Linus Pauling, som belönades med nobelpriset i kemi 1954.

Vad är skillnaden mellan en polär molekyl och en dipol?

En polär molekyl är en molekyl som är övervägande positiv i minst en ände och negativ i andra. Sådana molekyler sägs ha ett dipol- eller multipolmoment. Dipolmomentet används som mått på deras polaritet. Polära ämnen är lösliga i andra polära ämnen, och nästan helt olösliga i opolära föreningar.

Relaterade inlägg: