Är The Green Mile verklighetsbaserad?

Innehållsförteckning

Är The Green Mile verklighetsbaserad?

Är The Green Mile verklighetsbaserad?

Den gröna milen (originaltitel: The Green Mile) är en amerikansk dramafilm från 1999, regisserad av Frank Darabont efter boken med samma namn av Stephen King....Den gröna milen[redigera | redigera wikitext]
Den gröna milen (The Green Mile)
ManusFrank Darabont
Baserad påDen gröna milen av Stephen King

När utspelar sig den gröna milen?

Trots att Coffey är så stor så vill han inte sova utan lampan tänd och han gråter ofta sig själv till sömns. Paul börjar undra om Coffey verkligen kan ha gjort sig skyldig till brottet och han börjar forska i saken.

Vad betyder The Green Mile?

Den gröna milen (originaltitel "The Green Mile") är en serienovell skriven av Stephen King, utgiven år 1996. Den publicerades ursprungligen i sex delar som lågprispocket men gavs senare även ut som en volym. En svensk översättning gavs ut 1997. 1999 filmatiserades historien som Den gröna milen.

Vad heter musen i den gröna milen?

En dag upptäcker fångvaktarna en liten mus som frimodigt på den gröna milen. Den söker sig in i Delacroix' cell och mellan gången och musen uppstår en ömsesidig tillgivenhet. Percy vill slå ihjäl musen men mr Jingles, som musen döpts till, är intelligentare än de flesta.

Hur många sidor är den gröna milen?

Ljudbok
FormatStorpocket
Antal sidor473
Utg.datum2019-09-25
FörlagAlbert Bonniers Förlag
ÖversättareJohn-Henri Holmberg

Hur slutar The Green Mile?

Paul skulle hålla i avrättningen. Allt gick perfekt, förutom att de visste att han var oskyldigt dömd. Paul och de andra slutade alla i cellblock E dagen efter avrättningen. Eftersom Paul hade avrättat en skapelse av gud så trodde han själv att han blivit bestraffad.

Relaterade inlägg: