Vad heter Sunes tjej?

Innehållsförteckning

Vad heter Sunes tjej?

Vad heter Sunes tjej?

Sunes fullständiga namn är Karl Sune Rudolf Andersson. Rudolf jobbar på kontor, och Karin på bibliotek. Precis som Bert är Sune intresserad av tjejer, och Sune kallar sig även tjejtjusare. Hans flickvän och barndomsvän heter Sophie Blixt, men Sune visar även intresse för flera andra flickor, såvida de inte är elaka.

Vem har spelat Sunes mamma?

Carina Lidbom, född 9 februari 1957 i Östersund, är en svensk skådespelare och komiker. Hon slog igenom i början av 1990-talet, kanske främst som Sunes mor i en adventskalender och en efterföljande långfilm.

Vad heter Håkan Bråkan i efternamn?

Håkan Andersson är Sunes lillebror i Suneserien, som kallas Håkan Bråkan i Sune-böckerna när Sune tycker att han är jobbig (till exempel när han slår sönder Sunes gitarr). Med början 1998 är Håkan Bråkan huvudperson i en egen serie böcker, och 2003 blev figuren också huvudperson i TV-julkalendern med samma namn.

Vad heter Sunes föräldrar?

Rudolf Andersson är Sunes pappa. Han arbetar på kontor. I TV och film spelar hans klantighet en viktigare roll än i böckerna. I film- och TV-versioner av berättelserna om Sune och Håkan har han spelats av Peter Haber, Per Svensson, Morgan Alling och Fredrik Hallgren.

Hur gammal var Sune i Sunes jul?

samt övriga figurer, och i senare böcker befinner han sig vanligtvis mellan 7 och 11 år beroende på bok. Sunes fullständiga namn är Karl Sune Rudolf Andersson, och att hela hans namn nämns återkommer ganska ofta i böckerna.

Relaterade inlägg: