Hur ser ett arbetstillstånd ut?

Innehållsförteckning

Hur ser ett arbetstillstånd ut?

Hur ser ett arbetstillstånd ut?

Du som får tillstånd att arbeta i Sverige för längre tid än tre månader får ett uppehållstillståndskort. Kortet är ett bevis på att du har tillstånd att vara i Sverige och innehåller bland annat ett foto på dig och dina fingeravtryck.

Hur vet man om en person har arbetstillstånd?

När Migrationsverket har fattat beslut kommer du som arbetsgivare att få en kopia av förstasidan av beslutet där det står om arbetstillstånd har beviljats eller inte. Om du är osäker på om en person har rätt att arbeta hos dig är du välkommen att kontakta Migrationsverket.

Kan man plugga med arbetstillstånd?

Arbetstillstånd beviljas för ett specifikt arbete och för en specifik arbetsgivare. ... Det är således inte möjligt att vare sig byta arbetsgivare, arbete eller ta tjänstledigt inom ramen för arbetstillståndet. Du kan däremot ansöka om att få uppehållstillstånd för att studera.

Vilka är kraven för att få arbetstillstånd?

För att få arbetstillstånd måste du ha blivit erbjuden ett arbete. Arbetstillståndet ska vara klart när du reser till Sverige. Du kan inte få arbetstillstånd för att komma till Sverige för att söka arbete.

Vem får söka jobb i Sverige?

Om du är medborgare i ett EU/EES-land, eller i Schweiz, behöver du inte ansöka om tillstånd för att arbeta i Sverige, och kan sätta igång med att söka jobb direkt. Du har även rätt att starta och driva eget företag.

Relaterade inlägg: