Vilken melodi ljuder dagligen från Stockholms stadshus?

Innehållsförteckning

Vilken melodi ljuder dagligen från Stockholms stadshus?

Vilken melodi ljuder dagligen från Stockholms stadshus?

Tim- låten komponerades av Axel Broberg. Brobergs version av Örjanslåten har sedan bearbetats av Bengt Hallberg och den versionen spelades dagligen i Sveriges Radio vid tolvslaget under perioden 19. Ärendet har remitterats till stadsledningskontoret och till Stockholm Business Region AB.

Vad heter vattnet utanför stadshuset?

Östra Mälaren är Stockholms största vattenområde och stadens dricksvattentäkt, här utanför Norsborgs vattenverk. Lillsjön i Bromma är en av Stockholms mindre sjöar, Ulvsunda kvarn syns i bakgrunden.

Vem ritade stadshuset i Stockholm?

Ragnar Östberg Stockholm City Hall/Architects

Hur hög är stadshuset?

Porträtt av arkitekt Ragnar Östberg Stadshustornet är 106 meter högt.

Vad heter vattnet framför Stockholms stadshus?

Stockholms stadshus är beläget på den gamla eldkvarnstomten vid Hantverkargatan 1 på Kungsholmen i centrala Stockholm. Stockholms stadsfullmäktige beslöt 1908 att låta uppföra ett kommunalhus med festvåning på denna tomt mot Mälaren, sedan ett tidigare förslag om ett nytt rådhus med rådhusrätt inte blivit av.

Vem var arkitekten till Stadshuset?

Ragnar Östberg Stockholm City Hall/Architects Stockholms stadshus – kändaste byggnaden Stadshuset är Stockholms kanske mest kända byggnad. År 20-årsjubileumet för den pampiga byggnaden ritad av arkitekten Ragnar Östberg. Idag har ca 300 personer sin arbetsplats här – de jobbar alla med stadens centrala förvaltning.

Vad heter Sveriges byggnad och sal för Festligheten?

Stockholms stadshus har blivit känt bland annat genom dess användning som inramning för de årligen återkommande Nobelfestligheterna.

Relaterade inlägg: