Hur får jag reda på vem som är min husläkare?

Innehållsförteckning

Hur får jag reda på vem som är min husläkare?

Hur får jag reda på vem som är min husläkare?

Det enklaste sättet för dig att få reda på din teamtillhörighet är att kontakta oss via 1177 e-tjänster eller att ringa oss, varvid vi meddelar vi dig din teamtillhörighet.

Hur kan man se vilken vårdcentral man tillhör?

I 1177 Vårdguidens e-tjänster under menyvalet vårdmottagningar kan du se vilken vårdcentral du är listad på och göra ett nytt vårdval.

Hur listar man sig hos husläkare?

Ofta får du fylla i en blankett som du lämnar till vårdcentralen, men vissa vårdgivare erbjuder också möjligheten att lista sig på plats. Om du vill lista dig digitalt kan du göra det genom att logga in på Mina Vårdkontakter. Eftersom listningen är personlig behöver varje familjemedlem anmälas separat.

Hur väljer man husläkare?

Ofta går det att välja och byta vårdcentral genom att logga in på 1177.se. Läs mer om hur du gör i slutet av texten, i kapitlet Information från regionerna.

Kan man önska läkare?

Du väljer själv vilken vårdcentral du ska gå till, det behöver inte vara den mottagning som ligger närmast ditt hem. Du kan även önska om att få komma till en särskild läkare på mottagningen, till exempel någon som har särskilda språk- eller specialistkunskaper.

Kan man välja vilken vårdcentral man vill?

Nej, man kan bara vara listad på en vårdcentral i taget. Däremot kan man söka vård på vilken vårdcentral som helst men då får man oftast betala en högre patientavgift.

Hur byter man läkare på vårdcentralen?

För att byta vårdcentral finns valet Välj/ändra vårdval. Välj först kommun, sedan kan du välja mellan vårdcentralerna i den kommun du valt. När du valt kommun och vårdcentral godkänner du bytet genom att trycka på ”Jag vill byta mottagning”.

Hur många gånger får man lista om sig?

Däremot kan man söka vård på vilken vårdcentral som helst men då får man oftast betala en högre patientavgift. Hur ofta får en person lista om sig? Hur många gånger som helst. Det finns ingen gräns.

Hur lång tid tar det att lista om sig?

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster Det snabbaste sättet att välja vårdcentral är att använda 1177 Vårdguidens e-tjänster. Klicka på "Välj vårdcentral" för att logga in och följ instruktionerna för att välja den vårdcentral där du vill vara listad. Listningen börjar gälla dagen efter du gjort ditt val.

Relaterade inlägg: