Vem kan söka rektorsutbildning?

Innehållsförteckning

Vem kan söka rektorsutbildning?

Vem kan söka rektorsutbildning?

Anmälan till Rektorsprogrammet kan göras varje vår och höst. För behörighet till Rektorsprogrammet krävs: en anställning som rektor, biträdande rektor eller annan personal med motsvarande ledningsfunktion. att deltagaren inte tidigare har gått den statliga befattningsutbildningen Rektorsprogrammet.

Hur mycket kostar rektorsutbildning?

Utbildningskostnaden är 72 000 SEK exkl. moms och fakturering delas upp på fyra tillfällen (18 000 SEK exkl. moms/halvår). Allmänna bestämmelser för uppdragsutbildning återfinns i nedladdningsbara i högerspalten på webbsidan.

Vem har rätt till distansundervisning?

Distansundervisning får användas som särskilt stöd för elever som inte kan delta i den ordinarie undervisningen på grund av dokumenterad medicinsk, psykisk eller social problematik, men bara om alla andra möjligheter till särskilt stöd är uttömda eller bedöms olämpliga.

Vem får kalla sig rektor?

Annat Fråga: Enligt skollagen 2 kap 2 § får bara den anställas som rektor som genom utbildning och erfarenhet har förvärvat pedagogisk insikt. ... för rektorer vid fristående skolor enligt förordningen (1996:1206) om fristående skolor.

Relaterade inlägg: