Vilken adress har fastigheten?

Innehållsförteckning

Vilken adress har fastigheten?

Vilken adress har fastigheten?

Det säkraste sättet att ta reda på information om sin egen fastighetsbeteckning är att kontakta Lantmäteriet, till exempel genom att logga in på Lantmäteriets gratistjänst “Min fastighet”, där du kan få se en tomtkarta över just din tomt, förutsatt att sådan finns tillgänglig, hur stor din tomt är, var dina tomtgränser ...

Hur många fastigheter äger en person?

Om du är privatperson och vill veta vem som äger en viss fastighet är du välkommen att använda vår e-tjänst - Vem äger fastigheten. Här hittar du också information om vårt arbete med att samla in information om byggnader, adresser, lägenheter och fastighetstaxering.

Finns det bygglov på min fastighet?

Man kan kontakta kommunens stadsbyggnadskontor. De har uppgifter om alla pågående och avslutade bygglovsärenden. Du behöver dock ta reda på fastighetsbeteckningen på den tomt du vill fråga om.

Vem har köpt huset?

I Vem äger fastigheten kan du som är privatperson och har giltig e-legitimation få information om vem som äger en fastighet. Du söker på en fastighetsbeteckning och får tillbaka uppgift om vem som äger fastigheten och eventuell tomträttsinnehavare.

Vem äger fastigheten Göteborg?

Gör utdrag från fastighetsregistret I den digitala tjänsten Lantmäteriet - min fastighet hittar du också information och akter på din fastighet. Om du har frågor om fastighetsregistrets allmänna del inom Göteborgs Stad, kontakta oss på lantmäteriavdelningen, kontaktuppgifter finns längst ner.

Hur hittar jag tidigare ägare till min fastighet?

Via e-tjänsten Min fastighet kan du som står som ägare till en fastighet se de akter som är kopplade till din fastighet och finns i Lantmäteriets digitala arkiv. Det går också bra att kontakta vårt Kundcenter. I slutet av 1600-talet påbörjades inrättandet av lantmäterikontor i Sveriges residensstäder.

Vad äger en person?

Via sms-tjänsten Vem äger fordonet? kan du på ett enkelt sätt få fordons- och ägaruppgifter direkt till din mobiltelefon genom att du skickar registreringsnumret till 7250372503. Tjänsten är avgiftsbelagd och kostar 3 kronor per skickat sms (teleoperatörens avgifter tillkommer).

Hur många fastigheter?

Det finns 3,3 miljoner fastigheter i Sverige. Idag finns det cirka 3000 tredimensionella fastigheter i Sverige och de blir allt fler. En ägarlägenhet i ett bostadshus eller ett garage under jord är exempel på tredimensionella fastigheter. Sveriges fastigheter är värderade till ca 12,3 biljoner svenska kronor.

Var finns min lagfart?

Via e-tjänsten Min fastighet kan du ta reda på hur stor din fastighet/tomt är eller om det finns några så kallade servitut på fastigheten. I tjänsten hittar du som privatperson detaljerade uppgifter om din egen fastighet så som: lagfart och inteckningar.

Finns det servitut?

Servitut är en rätt för en fastighet att använda en annan fastighets väg eller brunn med mera. Ett servitut är knutet till en viss fastighet, inte till en viss person. Servitutet gäller alltså oavsett vem som äger fastigheten. Ett servitut gäller i regel tills vidare och har inget slutdatum.

Relaterade inlägg: