Vad heter skolan i Matilda?

Innehållsförteckning

Vad heter skolan i Matilda?

Vad heter skolan i Matilda?

När Matilda börjar gå i Crunchem Hall Primary School tilldelas hon fröken Honey klass. På första skoldagen frågar Miss Honey henne och inser att Matilda är begåvad. Fröken Honey talar till fröken Trunchbull, den grymma rektor, för att beskriva Matildas glans och för att flytta henne till högsta klass i skolan.

Vad heter Rektorn i Matilda?

När Matilda börjar skolan blir lärarinnan Miss Honey imponerad av hennes kunskaper och vill flytta henne till en elitklass. Rektorn Miss Trunchbull, ger inte sin tillåtelse.

Vem är Matilda?

Matilda (Mara Wilson) är en mycket snäll och intelligent flicka - vilket man inte kan säga om hennes självupptagna och okultiverade föräldrar och den favoriserade brodern. De förstår inte alls att Matilda är en mycket speciell liten flicka.

Var utspelar sig Matilda?

Matilda (barnbok)
Matilda
FörfattareRoald Dahl
LandStorbritannien
GenreBarn/ungdom
Förlag för förstautgåvanCape Tiden

Vilken genre är Matilda?

Barnlitteratur RomanHumorFantasylitteratur Matilda/Genres

Hur gammal är Matilda i boken?

Mātīldā Matilda är en högst ovanlig flicka som redan vid 5 års ålder läser klassiker och löser invecklade tal. Men hennes föräldrar hunsar henne och i skolan har hon en rektor som avskyr barn.

Vad handlar filmen Matilda om?

Matildas föräldrar, bror och rektor förstår henne inte. Men med hjälp av sin bästa vän och sin lärare upptäcker Matilda att hon inte behöver bli arg för att hämnas. Matilda/Film synopsis

Vart är Roald Dahl ifrån?

19) är en av världens mest älskade barnboksförfattare. Roald Dahls föräldrar kom från Norge men själv föddes han 1916 i Llandaff i Södra Wales.

Vilken dag har Matilda namnsdag?

Matilda har i Sverige namnsdag den 14 mars.

Vem regisserade filmen om Matilda?

Danny DeVito Matilda/Directors

Relaterade inlägg: