Vad hette krigets gud?

Innehållsförteckning

Vad hette krigets gud?

Vad hette krigets gud?

Vikingarna trodde på många olika gudar och gudinnor. Gudarna var, trots sin gudomlighet, ungefär som människor med både goda och dåliga egenskaper. De främsta gudarna hette Odin, Tor och Frej. Odin, som var krigets och visdomens gud, hade stora magiska krafter.

Vad heter krigsguden i fornnordisk mytologi?

Krigsgud[redigera | redigera wikitext]

  • Ares – krigets, ursinnets och det besinningslösa våldets gud i grekisk mytologi.
  • Mars (mytologi) – en krigsgud i romersk mytologi.
  • Tyr - en av krigsgudarna i nordisk mytologi.
  • Oden – en krigsgud i nordisk mytologi.
  • Indra – en krigargud i indisk mytologi.

Hur många syskon hade Ares?

Ändå åtföljdes han i strid av sin systerEris (strid) och hans söner (av Afrodite )Phobos och Deimos (Panic and Rout). Två mindre krigsgudar var också associerade med honom:Enyalius, som är nästan identisk med Ares själv, och Enyo, en kvinnlig motsvarighet.

Vad heter mars gud?

Mars (mytologi)[redigera | redigera wikitext] Mars anses i romersk mytologi vanligen beteckna romarnas krigsgud och likställdes med grekernas Ares. Han var son till Juno och Jupiter och biträddes av Bellona, som ibland anses som hans hustru, och han var Venus älskare.

Vem var guden Ares?

Άρης) var krigets, ursinnets och det besinningslösa våldets gud i grekisk mytologi. Han var son till Zeus och Hera. Han identifieras med den förgrekiske krigsguden Enyalios. Ares deltog ofta i stora krig.

Vad heter systern till Ares?

Hans syster Athena, som representerar de listiga, skickliga och strategiska i krigen, gillade inte att Ares var så blodtörstig och stridslysten så de hamnade ibland i krig mot varandra.

Hur många barn har Ares?

Ares hade många barn genom förbindelser både med gudinnor och dödliga kvinnor. Med Afrodite fick han fyra barn, vilka på olika sätt symboliserar föräldrarnas sidor: Fobos (rädsla), Deimos (skräck), Harmonia (harmoni) och Eros (sexuell kärlek).

Relaterade inlägg: