Vad innebär multiplikation?

Innehållsförteckning

Vad innebär multiplikation?

Vad innebär multiplikation?

Talen i multiplikation heter inte termer utan faktorer. En multiplikation skriver man som en faktor multiplicerat med en annan faktor, och själva slutresultatet är en produkt. ... Några vanliga uttryck för multiplikation är gånger eller beräkna produkten.

Vad heter delarna i multiplikation?

De två talen som ska multipliceras kallas alltså faktorer och de bildar tillsammans en produkt. där talen 7 och 5 är faktorer och 35 är deras produkt. Det spelar ingen roll i vilken ordning faktorerna står när man ska utföra en multiplikation. Produkten blir samma oavsett ordning.

Hur gör man uppställning med multiplikation?

Ställ upp talen ovanpå varandra där du sätter det minsta talet underst. Multiplicera sedan den minsta typen av tal (tex entalen) i det nedersta talet med det minsta talet i det övre talet. Resultatet (produkten) av denna multiplikation sätts sedan under strecket.

Hur räknar multiplikation?

När två eller flera tal multipliceras med varandra så kallas detta för en multiplikation. Vid multiplikation spelar inte ordningen någon roll utan exempelvis gäller att $2·3 = 3·2$. De tal man multiplicerar med varandra kallas för faktorer och resultatet av multiplikationen kallas för en produkt.

Relaterade inlägg: