Vilka myror finns i Sverige?

Innehållsförteckning

Vilka myror finns i Sverige?

Vilka myror finns i Sverige?

Myrarter

  • Lasius (Jordmyror)
  • Formica (Stormyror)
  • Solenopsis (Eldmyror)
  • Camponotus (Hästmyror)
  • Myrmica (Rödmyror)
  • Tetramorium (Frömyror)

Vem blir Myrdrottning?

En myrdrottning kan leva i 20 år och hennes enda uppgift är att lägga ägg. I en myrstack kan det finnas upp till 100 drottningar. Alla arbetare är honor. De kan leva i flera år och har under sin livstid olika uppgifter.

Vilket släkte tillhör Myrorna?

Trädgårdsrödmyran tillhör släktet ettermyror. De är vanliga i trädgårdar och ängsmarker. Stackarna kan innehålla hundratals drottningar, var och en med sitt hov av arbetare. Ett samhälle kan bestå av flera olika stackar.

Hur många olika sorters myror finns det?

Myrorna i en stor stack äter 2 miljoner insekter på en sommar! Det finns ca 60 olika myrarter i Sverige. Den största är hästmyran.

Hur fångar man en Myrdrottning?

Alldeles nyparade drottningar är absolut lättast att förvara i provrör, och för att de ska kunna överleva behöver de en vattenkälla. Det lättaste sättet är att fylla en del av provröret med vatten och sedan trycka in en bomullstuss.

Är myror?

Myror (Formicidae) är en familj av gaddsteklar med små eusociala insekter. Tillsammans med getingar, bin, parasitsteklar och växtsteklar bildar de ordningen Hymenoptera. Familjen är mycket mångskiftande och består av omkring 14 000 arter där absoluta merparten lever i tropikerna.

Hur hittar myror mat?

Ökenmyran har ett exceptionellt lokalsinne som fungerar lika bra även när de går baklänges. De hittar även rätt när de går på sidan eller om de snurrar runt när de är på väg hem till boet.

Relaterade inlägg: