Vad är Nordpolen och Sydpolen?

Innehållsförteckning

Vad är Nordpolen och Sydpolen?

Vad är Nordpolen och Sydpolen?

Nordpolen, eller den geografiska nordpolen, är den nordligaste punkten på jorden. ... Till skillnad från Sydpolen som ligger på en kontinental landmassa, är Nordpolen belägen mitt i Norra ishavet i en region som är nästan permanent täckt av ständigt skiftande havsis.

Vad heter polarområdet runt Nordpolen Vad heter polarområdet runt Sydpolen?

Precis vid Nordpolen finns ingen kontinent utan isen flyter på havet. Men det finns land i området nära Nordpolen, som kallas Arktis.

Var hittar du Nordpolen?

Nordpolen – jordens nordligaste punkt som ligger mitt på havsisen i Arktis på norra halvklotet. Nordpolen ligger på internationellt vatten och hör inte till något speciellt land.

Vart finns polarområden?

Jordens polarområden är de områden på Jorden som täcker de geografiska polerna, norr om Norra polcirkeln eller söder om Södra polcirkeln.

Vad heter de två polerna?

Vår jord har två poler, Nordpolen och Sydpolen. Polerna finns på var sin sida av jordklotet. Nordpolen ligger längst upp på jordklotet.

Hur kallt kan det vara i Arktis?

Polarklimat[redigera | redigera wikitext] Polarklimat, eller arktiskt klimat, är ett klimat där alla månaders medeltemperatur understiger 10 °C. Det är relativt ovanligt att temperaturen stiger över + 10 °C även under sommarmånaderna.

Relaterade inlägg: