Vad heter Göteborgs nya bro?

Innehållsförteckning

Vad heter Göteborgs nya bro?

Vad heter Göteborgs nya bro?

Hisingsbron går över Göta älv och är den nya länken mellan fastlandet och Hisingen. Den öppnades bron för gående, cyklister, bilar och bussar. Spårvagnar började trafikera den nya bron i mitten av augusti.

När invigs nya Hisingsbron?

Hisingsbron/Opened

Vad kostade nya Hisingsbron?

Trafiknämnden i Göteborg beslutade i slutet av förra veckan vilka som ska få bygga Hisingsbron. Huvudentreprenör blev Skanska-MTH Hisingsbron HB.

När revs gamla Hisingsbron?

den 1 december 1874. Den beslutade stadsfullmäktige att Hisingsbron skulle rivas efter att Tingstadstunneln öppnats. Bron stängdes av för gott den klockan 14.00 och rivningen av bron påbörjades två dagar senare.

Vem har ritat nya Hisingsbron?

Bilden: Den nya bron Arpeggio. Ritad av den danska arkitektbyrån Dissing plus Weitling, tillsammans med Elu, Ljusarkitektur och Leonhardt Andrä und Partner.

När öppnar nya Götaälvbron?

26 november 1939 Götaälvbron/Opened

När öppnar nya bron Göteborg?

Hisingsbron · Här är en stor trafikhändelse att se fram emot: söndagen den 9 maj planeras Hisingsbron att öppnas för all trafik utom spårvagnar. Byggnationen av Hisingsbron har pågått i drygt fyra år och närmar sig slutet.

Är Hisingsbron öppen?

Hisingsbron är sedan söndagen den öppen för gående, cyklister, bilar och bussar. Måndagen den 16 augusti 2021 öppnades bron även för spårvagnar och den 5 september var det dags för den avslutande invigningsceremonin. Du kan ta del av sändningen från invigningen i efterhand.

Hur hög är Hisingsbron?

Lyftbro med segelfri höjd vid stängd bro 12 meter (max 28 m vid öppning).

När byggdes Götaälvbron i Göteborg?

26 november 1939 Götaälvbron/Opened Frändberg för frihamnens nya förvaltningsbyggnad. Bron byggdes huvudsakligen av tyskar och invigdes den 26 november 1939 av kommunikationsminister Gerhard Strindlund.

Relaterade inlägg: