Var ligger Storsjöodjuret?

Innehållsförteckning

Var ligger Storsjöodjuret?

Var ligger Storsjöodjuret?

Under århundraden har Storsjöodjuret visat sig för människorna i Storsjöbygden. Försöken till förklaringar av fenomenet har varierat, men ännu har ingen lyckats bevisa vad det är som finns i vattnet. Om du själv vill spana efter Storsjöodjuret finns numera en observationsplats i Svenstavik, några mil från Östersund.

Vad heter Sveriges enda sjöodjur?

I Sverige är Storsjöodjuret i Jämtland mest känd. Den dyker upp första gången i källorna på 1600-talet och beskrivs som en lång, ormliknande varelse. Från 1800-talet och framåt finns många vittnesmål om storsjöodjuret. Den har numera en egen maskot som kallas Birger och förekommer i flera barnböcker.

Vilka fiskar finns i Storsjön?

Kanadaröding HarrRegnbågeLakeÖring Storsjön/Fish

Vem byggde Verkö slott?

1893 köptes ön av överstelöjtnant Sigfried Henning Napoleon Behm som så småningom bosatte sig på ön och byggde upp Verkö Slott till sig och sin familj.

Hur djup är Loch Ness sjön?

227 m Loch Ness/Max depth

Hur djup är Storsjön i Östersund?

74 m Storsjön/Max depth Största officiella djup är 74 meter, och medeldjupet är 17,3 meter, det största inofficiella djupet är 92 meter uppmätt av en dykare. Sjöns normalvattenstånd är 292 meter över havet och varierar 2,75 meter enligt vattendomen från 1947.

Relaterade inlägg: