Vad heter han som spelar Tsatsiki?

Innehållsförteckning

Vad heter han som spelar Tsatsiki?

Vad heter han som spelar Tsatsiki?

Samuel Haus tilldelades Nyhetsmorgons och Nils Petter Sundgrens pris Guldsolen för sin roll som Tsatsiki.

Vem har regisserat Tsatsiki?

Ella Lemhagen Eddie Thomas PetersenLisa James Larsson Tsatsiki/Directors

Vad är Tsatsiki?

Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!

Vem spelar huvudrollen i Tsatsiki?

I "Tsatsiki, morsan och polisen" från 1999 och "Tsatsiki - vänner för alltid" som kom två år senare spelades huvudrollen av Samuel Haus och mamman av Alexandra Rapaport respektive Sara Sommerfeld. Ella Lemhagen regisserade den första filmen.

Var bor Tsatsiki?

Åttaårige Tobias Johansson, även kall- lad Tsatsiki, bor med sin mamma i ett radhus i Stockholm. Han drömmer om att åka till Grekland för att träffa sin pappa som är bläckfiskfiskare.

Var kan man se Tsatsiki morsan och polisen?

Tsatsiki, morsan och polisen - SF Anytime.

Vart kan man se Tsatsiki film?

Se Tsatsiki, farsan och olivkriget - TV4 Play - Gratis streaming på Webb-TV.nu.

Varför är tzatziki bra?

Gillar du grekisk sallad och tzatziki kommer du att älska denna dippen! Den innehåller nämligen det bästa av två världar i en tugga. Här är den grekiska yoghurten utbytt mot kvarg, som ger lite mer protein och innehåller mindre fett än originalet. ... Och bara lugn, din tzatziki kommer fortfarande att smaka fantastiskt.

Varför heter det tzatziki?

Man tror att tzatziki kommer från turkiska ordet cacık som står för en liknande maträtt. Men ordet tzatziki har antagligen lånats från armeniska eller kurdiska.

Vem är författaren av Tsatsiki?

Moni Nilsson (född 1955) är en av våra mest älskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spänner över nästan 30 år, har hon skrivit inom många olika genrer och för olika åldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 språk och även har filmatiserats.

Relaterade inlägg: