Var befinner sig Ostindiefararen Götheborg?

Innehållsförteckning

Var befinner sig Ostindiefararen Götheborg?

Var befinner sig Ostindiefararen Götheborg?

Med avfärd från hemmahamnen Göteborg seglar hon via Medelhavet och Asien för att avsluta i Shanghai, Kina. Planen är att segla i Europa under år 2022 och göra flertalet stopp, övervintra i Medelhavet och därefter fortsätta mot Asien våren 2023.

Var befinner sig Götheborg?

Ostindiefararen Götheborg
Allmänt
ÄgareSvenska Ostindiska Companiet AB
RegistreringshamnGöteborg, Sverige
Historik
ByggnadsvarvTerra Nova, Göteborg

Vem byggde Ostindiefararen?

Ostindiefararen Götheborg stod klar 1738 på varvet Terra Nova i Stockholm. Skeppsbyggmästaren var William Makettz. Hon var ganska typisk för sin klass; tremastad, 40 meter lång och med stora lastutrymmen. När gamla Götheborg byggdes tog det omkring 18 månader att bygga en ostindiefarare.

Var byggdes Ostindiefararen?

Gothenburg, Sweden The ship Götheborg of Sweden/Places built

När avseglar Götheborg?

Torsdag 26 augusti 2021, kl. 16.00, anlöper Ostindiefararen Götheborg till Stockholm. Det är första gången på sex år som skeppet seglar, och seglingen är startskottet för den stora resan till Asien som skeppet kommer att göra under nästa år, 2022.

När byggdes Ostindiefararen Götheborg?

The ship Götheborg of Sweden/Laid dates

Hur sjönk ostindiefararen?

Mycket tyder på att det är lösningen på en 270-årig gåta. Ty i september 1745 förliste ostindiefararen Götheborg förargligt vid grundet Hunnebådan i Göteborgs hamninlopp – någon timme från hemmahamnen, efter att ha varit borta i nästan 30 månader.

Hur länge ligger fartyget Göteborg i Stockholm?

Efter sex år vid kajen i Göteborg ska ostindiefararen Götheborg äntligen segla igen. Ett brott på ett rå sköt upp avfärden en dag men under måndagen är det alltså dags, destinationen för den här resan är Stockholm och den beräknas ta tolv dagar.

Relaterade inlägg: