Hur många toarullar du tror att en maskin producerar på ett dygn på Katrins pappersbruk i Mariestad?

Innehållsförteckning

Hur många toarullar du tror att en maskin producerar på ett dygn på Katrins pappersbruk i Mariestad?

Hur många toarullar du tror att en maskin producerar på ett dygn på Katrins pappersbruk i Mariestad?

Katrinefors bruk grundades redan 1765 och består idag av 2 pappersmaskiner och 6 konverteringslinjer som producerar toalettpapper, hushållshanddukar och torkrullar för industri. Bruket är en aktiv medlem i lokalsamhället och har cirka 360 anställda. Den planerade investeringen skulle generera 50–100 nya jobb.

Vem äger Lambi?

Lambi, tidigare Vita Lamm, är ett varumärke som idag ägs av mjukpapperstillverkaren Metsä Tissue. Varumärket togs i bruk 1962 och döptes om från Vita Lamm till Lambi 1977. Det finns sedan 1977 utbrett i Danmark, Norge, sedan 1995 i Finland, sedan 2003 i Estland, Lettland, Litauen, Polen, och sedan 2006 i Ryssland.

Vad gör Metsä?

Metsä Group är en finländsk grupp skogsindustriföretag, som besår av det kooperativa Metsäliitto och dess affärsgrenar Metsä Forest och Metsä Wood samt dotterbolagen Metsä Tissue, Metsä Board och Metsä Fibre, varav Metsä Board är börsnoterat.

Var kommer Serla ifrån?

Metsä Tissue Oy är ett finländskt mjukpappersföretag inom Metsä Group, som säljer sina produkter under varumärken som Lambi och Serla.

Hur många pappersbruk har Metsä Tissue i Sverige?

I Sverige har Metsä Tissue pappersbruk​ på tre platser: Mariestad, Pauliström och Kvillsfors.

Var tillverkas toalettpapper?

År 1961 började Edet tillverka toalettpapper med dubbla papperslager. I Sovjetunionen tillverkades toalettpapper första gången 1969 vid pappersbruket i Sjasstroj söder om Ladoga.

Vem tillverkar Serla?

Lambi, Serla och Katrin Vid Katrinefors Bruk i Mariestad producerar vi produkter för våra varumärken Serla, Lambi och Katrin. Vid våra småländska bruk, Pauliström och Nyboholm, producerar vi främst produkter för varumärket Lambi.

Är Lambi svenskt?

Lambi Decorated är ett toalettpapper av hög kvalitet med ett dekorativt mönster. Alltid tillverkat i våra egna pappersbruk i Sverige, av hållbar naturlig råvara.

Var tillverkas Serla toalettpapper?

Vid Katrinefors Bruk i Mariestad producerar vi produkter för våra varumärken Serla, Lambi och Katrin.

Vart tillverkas Lambi?

Vid Katrinefors Bruk i Mariestad producerar vi produkter för våra varumärken Serla, Lambi och Katrin. Vid våra småländska bruk, Pauliström och Nyboholm, producerar vi främst produkter för varumärket Lambi. Vi producerar även produkter för våra kunders egna varumärken.

Relaterade inlägg: