När kan man byta piercing i näsan?

Innehållsförteckning

När kan man byta piercing i näsan?

När kan man byta piercing i näsan?

Både Socialstyrelsen och SPT förordar som sagt att tatuering, piercing och andra former av kroppssmyckning inte bör ske före 18 års ålder utan vårdnadshavarens medgivande.

Hur sätter man i en näsring?

Placering av näspiercing Placeringen av piercingen görs i vecket på näsvingen. Om du fladdrar med näsborrarna så märker du att det blir ett veck. Vanligast är att näspiercingen sätts någonstans längs vecket. Detta för att minska irritation och för optimal läkning av din piercing.

Vad står näspiercing för?

Näspiercing är åtminstone 4.000 år gammalt, och finns nämnt i Första Moseboken 24:22, där Abraham ger bland annat en näsring till hans fru. Näspiercingar har ansetts attraktiva på grund av dess placering i mitten av ansiktet. Leonardo Da Vinci ansåg att näsan bestämde ett helt ansiktes karaktär.

Hur tar man hand om en Näspiercing?

Utöver piercingspray så rekommenderar vi att du tvättar din piercing med parfymfri tvål och vatten några gånger i veckan. Målet då är INTE att tvätta bort skorpor som sitter fast på huden utan snarare bara tvåla in lätt, låta tvålen verka en halvminut och sen spolar rent med ljummet vatten.

Vart ska man ha Näspiercing?

Man kan placera piercingen längs hela vecket, förutsatt att det är tillräckligt långt ifrån ansiktet så att smycket kan sitta bekvämt på insidan. Man kan även pierca under vecket, men att göra det närmre kanten av näsvingen enbart för att kunna ha en minimal ring är oftast ingen bra idé.

Relaterade inlägg: