Hur blev Petter Stordalen rik?

Innehållsförteckning

Hur blev Petter Stordalen rik?

Hur blev Petter Stordalen rik?

Hans förmögenhet uppgår till uppskattningsvis 12–13 miljarder SEK (8,7 miljarder NOK enligt den norska finanstidningen Kapital) och härrör från investeringar i hotell, köpcentra och fastigheter. Genom sitt företag Nordic Choice Hotels äger Stordalen omkring 200 hotell med cirka 17 000 anställda.

Vad äger Petter Stordalen?

Petter Stordalen äger sedan tidigare Nordic Choice Hotels som driver 190 hotell i Norden och Baltikum. Med Strawberry Living och majoritetsägandeskapet av Företagsbostäder ser han möjligheten att ytterligare växa inom logi på den nordiska marknaden.

Vad äger Petter Stordalen förutom hotell?

Nordic Choice Hotels ingår i koncernen Strawberry, som Petter Stordalen äger och som enligt egen uppgift är värderad till 44 miljarder norska kronor. Sedan 2019 är Petter Stordalen även delägare i resebyrån Ving.

Vad heter Stordalens hotell?

Stordalens Nordic Choice Hotels har tecknat ett långsiktigt avtal med Midroc om driften. Hotellet med cirka 250 rum blir Helsingborgs största och konferenssalen kommer att rymma runt 1.300 personer. I området byggs även kaféer, lokaler och runt 150 bostäder.

Vilka hotellkedjor äger Petter Stordalen?

I slutet av april meddelade Nordic Choice Hotels att man bygger ett nytt hotell på Lindholmen i Göteborg tillsammans med kinesiska Geely. Andra hotell som Petter Stordalen äger i Göteborg är bland annat Clarion Hotel Post och Avalon Hotel, Quality Hotel Waterfront.

Hur gamla är Petter Stordalens barn?

Men innan äktenskapet med Gunhild Stordalen var Petter gift med Ingrid Stordalen i 17 år. Tillsammans har de idag tre barn: Emilie, 29, Henrik, 27, och Jakob, 24.

Vad köpte Petter Stordalen?

Norske hotellkungen Petter Stordalen tar ihop med flera investerare över resebolaget Ving efter brittiska resejätten Thomas Cooks konkurs. Köpesumman för Vinggruppen, inklusive Spies och Tjäreborg, är sex miljarder kronor.

Har Stordalen ADHD?

Många av följarna svarar med att önska Gunhild Stordalen god jul – men andra är mer kritiska. En av dem svarar att ”vi som har både hundar, och dessutom närstående med en diagnos, blir illa berörda” av Gunhild Stordalens ordval och en annan undrar ”vad menar du med adhd?” och skriver att hennes son har diagnosen.

Vem äger Comfort hotell?

När vi kombinerar vår lokala kännedom om marknaden med deras nordiska muskler kan vi erbjuda ett hotell som gästerna kommer att gilla, säger Hilding Holmqvist, ägare Hilding Hotel Group. Comfort Hotel ägs av Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels och driver 32 hotell i Sverige, Norge, Danmark och Litauen.

Vem äger hotellkedjan Nordic Choice?

Företaget har en årlig omsättning på över 11,5 miljarder norska kronor och ägs av Home Invest, som i sin tur är helägt av Petter A. Stordalen. Sedan 2006 är Torgeir Silseth vd för Nordic Choice Hotels.

Relaterade inlägg: