Vad heter polisen i Lasse Maja?

Innehållsförteckning

Vad heter polisen i Lasse Maja?

Vad heter polisen i Lasse Maja?

Anders Janssons nästa roll är den som polismästare när "LasseMaja"-böckerna nu blir tv-serie. När C Mores nya familjesatsning "LasseMajas detektivbyrå" för första gången dyker upp som tv-serie i början av december, är det med komikern och skådespelaren Anders Jansson i rollen som polismästaren Randolf.

Vad heter prästen i LasseMaja?

Mer: Hotelldirektören Ronny Hazelwood (Schiaffino Musarra), hotellreceptionisten Rune Andersson (Gunnar Eklund), reportern Sigge Jansson (Madeleine Martin), kocken Riita Heijalainen (Linda Zilliacus), kantorn Roland Svensson (Henrik Ståhl), prästen (Christer Fant) samt Vallebybon Ivy Roos (Anna Sise).

Var utspelar sig Lasse Maja?

Böckerna utspelar sig alla i Valleby och stadens geografiska uppbyggnad framgår av den karta som inleder varje volym. Persongalleriet har en central roll i böckerna och samma person återkommer i flera volymer. Böckerna riktar sig till yngre läsare och är uppbyggda på samma sätt.

Vart är Valleby?

Norrbotten är just nu inspelningsplats för tv-serien LasseMajas detektivbyrå. "Vi letade vår fiktiva stad Valleby här i Norrbotten och hamnade till slut, till stor del, mitt i centrala Luleå", berättar producent Andreas Emanuelsson.

Vad heter författaren till Lasse Maja?

Martin Widmark The Whodunit Detective Agency/Authors Med ett 30-tal böcker har författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis skapat LasseMajas detektivbyrå som i dag är de mest populära och lästa barnböckerna i Sverige. Deckarduon Lasse och Maja är ständigt aktuell med nya mysterier i böcker, tv, bio och scenuppsättningar.

Vem är författare till Lasse Maja?

Martin Widmark The Whodunit Detective Agency/Authors

Hur gamla är Lasse Maja?

Lasse-Maja
Personlig information
Född5 oktober 1785 Djupdalen nära Ramsberg, Västmanland, Sverige
Död (59 år) Arboga, Västmanland, Sverige
YrkeTjuv, bonde, hushållerska, kammarjungfru
StraffSpöstraff, kyrkoplikt livstids fängelse (benådad efter 26 år)

Vart är Lasse Majas detektivbyrå inspelat?

Inspelningsstart i Alingsås för LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta. Idag påbörjas inspelningen av LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta. Det är den sjunde filmen om de populära detektiverna Lasse och Maja och denna gång med filmdebuterande regissören Tina Mackic (Sommarskuggan).

Vilken stad LasseMajas detektivbyrå?

Valleby i Härbreparken. Valleby, staden där LasseMajas Detektivbyrå löser mysterier, är lekplats i Härbreparken. Lekplatsen har byggts för bara just den här platsen och är på så sätt unik. Den är byggd av Lekplatsbolaget och är baserad på böcker av Martin Widmark med illustrationer av Helena Willis.

Relaterade inlägg: