Vad kallades påvens polis förr i världen?

Innehållsförteckning

Vad kallades påvens polis förr i världen?

Vad kallades påvens polis förr i världen?

Palatsgardet (Guardia palatina d'onore), som bildades 1850, var ursprungligen en infanterimilis, men bestod efter 1870 som en milis av frivilligt tjänstgörande manskap. Påvliga gendarmeriet (Gendarmeria Pontificia), som bildades 1861, hade till uppgift att bevaka det påvliga palatset och basilikan.

Vad kallas påvens utsända diplomater?

Ablegat (av latin legare, "avsända") är vidare påvens sändebud vid utomordentliga tillfällen. Ej att förväxla med magnatombud vid det ungerska parlamentet. Påvliga legater är uppdelade i flera olika ansvarsområden varav vissa har särskilda titlar, exempelvis nuntie och legat a latere ett utskickat sändebud.

Vad är en Vatikan?

Vatikanen är en kulle i nordvästra delen av staden Rom, Italien, som i dag bär Peterskyrkan innesluten i katolska kyrkans stadsstat Vatikanstatens territorium. Asteroiden 416 Vaticana är uppkallad efter kullen.

Vad heter muren runt Vatikanstaten?

Vatikanstaten [1] är en liten enklav belägen i Rom i Italien. Runt Vatikanen löper en cirka 3200 meter lång mur. De delar som är öppna för allmänheten är Peterskyrkan och Vatikanmuseet.

Vad kallades polis förr i tiden?

De kallades för "korvarna" och deras uppgift var att hålla ordning på manliga fridsstörare. Under första halvan av 1800-talet blev det vanligt med politiska demonstrationer. Det fanns ingen polisorganisation i Sverige och vid oroligheter i Stockholm år 1848 kallades militären in.

Vad heter huvudstaden i Vatikanstaten?

Vatikanstaten Vatican City/Capitals

Relaterade inlägg: