Hur ser orkidéer ut?

Innehållsförteckning

Hur ser orkidéer ut?

Hur ser orkidéer ut?

Om orkideer En mikro orkide växer sig bara några få centimeter stora och har ofta små men vackra blommor. Det växer orkidéer på över nästan hela välden. ... Det finns 44 orkide arter i Sverige, fördelade på 23 olika släkten. Alla arter är fridlysta.

Vilka orkidéer finns i Sverige?

Nedan hittar du alla svenska orkideer sorterade efter vetenskapligt namn.

  • Anacamptis morio (Göknycklar)
  • Anacamptis palustris (Kärrnycklar)
  • Anacamptis pyramidalis (Salepsrot)
  • Calypso bulbosa (Norna)
  • Cephalanthera damasonium (Stor skogslilja)
  • Cephalanthera longifolia (Vit skogslilja)
  • Cephalanthera rubra (Röd skogslilja)

Vilket land kommer orkidéer ifrån?

Många orkidéer är så kallade epifyter, vilket betyder att de växer uppe i träd. Med sina rötter klamrar de sig fast i trädklykor och får näring från vattnet som rinner längs trädstammen. De växter vilt i den tropiska delen av världen, men främst i Asien och norra Australien.

Hur ska man vattna orkidéer?

Vatten får aldrig bli stående på fatet. Låt sedan komposten torka upp innan nästa vattning. Det brukar röra sig om en gång i veckan till var tionde dag. Vattna dina orkidéer oftare under sommaren och om de står ljust.

Hur ofta ska man vattna en orkidé?

Det bästa sättet är att sänka ner krukan i vatten, exempelvis i diskhon, under några minuter och sedan ta upp den så att den får rinna av. Man kan också skölja igenom krukan under kranen. Vattna oftare på sommaren och om den står väldigt ljust. Mellan en gång i veckan och en gång varannan vecka brukar vara lagom.

När kom Orkide till Sverige?

Samlingarna. Botaniska trädgårdens orkidésamlingen började byggas upp i början av 1920-talet. Stommen i samlingen var plantor från Trädgårdsföreningen i Göteborg, Bergianska trädgården i Stockholm, Botaniska trädgården i Lund och inköp från olika tyska och holländska kommersiella firmor.

Relaterade inlägg: