Vad krävs för jur kand?

Innehållsförteckning

Vad krävs för jur kand?

Vad krävs för jur kand?

Utbildning till jurist För att bli jurist måste du läsa Juristprogrammet som ges vid universitet och högskolor. Utbildningen är på 4,5 år (270 högskolepoäng) och leder till en juristexamen. Andra juridiska utbildningsprogram kan omfatta heltidsstudier på minst tre år (180 högskolepoäng) för en kandidatexamen.

Hur är det att plugga juridik i Lund?

Juridiska fakulteten i Lund erbjuder dig en av landets bästa juristutbildningar. Som student vid vårt program får du ta del av en modern, stimulerande och inspirerande miljö. Under de nio terminer som leder fram till en juristexamen undervisas du av våra kunniga lärare.

Vad är Ujiken?

Den juridiska introduktionskursen (UJIK) som ges på Lunds universitet är en distanskurs på 15 högskolepoäng som du antingen läser på hel- eller halvfart. Denna kursen är mer översiktlig vilket innebär att du läser om fler rättsområden men då mer översiktligt.

Hur lång tid tar det att plugga till jurist?

Juristprogrammet leder till en yrkesexamen, en så kallad juristexamen, är 270 högskolepoäng eller 4,5 års heltidsstudier. Andra juridiska utbildningsprogram omfattar heltidsstudier på minst 3 år (180 högskolepoäng) för en kandidatexamen.

Vad krävs för en kandidatexamen i juridik?

För juristexamen krävs godkända studier omfattande 270 högskolepoäng (180 veckors heltidsstudier, vanligen uppdelade på nio terminer). Av dessa skall ett självständigt arbete (examensarbete), vanligen redovisat genom en uppsats, omfatta minst 30 högskolepoäng.

Hur jobbig är juristlinjen?

Juristprogrammet är inte svårare än något annat. Att ta sig igenom programmet är inget problem så länge det finns tid att plugga inför tentorna. Finns bara motivationen är det inget problem. Det många ofta beskriver är betygshets där personer strävar efter att få högsta betyg igenom hela programmet.

Varför plugga i Lund?

På plats i Lund går du till nationen du vill vara med i. ... Citynationerna Östgöta (ÖGs), Malmö, Lund och Göteborg ligger mer centralt än de andra och Lunds nation har en väldigt fin takvåning. Dessa nationer har ett schtekigt rykte om sig med storstadskids som gärna pluggar ekonomi eller juridik.

Hur svår är UJIK?

Det finns även videoföreläsningar och många bra övningsuppgifter som är till stor hjälp. Det bästa med UJIK:en är dessutom att alla sökande som är behöriga blir antagna! Det spelar alltså ingen roll vilka gymnasiebetyg du gick ut med, du får ändå läsa kursen. ... Kursen är givetvis tuff och har ett högt studietempo.

Vad ingår i Jöken?

Kursen är bred och du möter vardagsjuridiska problem inom civilrätten (bland annat köprätt, fastighetsrätt, skadeståndsrätt och arbetsrätt) och frågor som rör straffrätt, förvaltningsrätt och EU-rätt. Du får en överblick över svensk rättsordning. Kursen lägger grunder för vidare studier i juridik.

Relaterade inlägg: