Hur ser det ut i Idre Fjäll?

Innehållsförteckning

Hur ser det ut i Idre Fjäll?

Hur ser det ut i Idre Fjäll?

Idre ligger i nordvästra Dalarna och här hittar du Sveriges sydligaste fjäll. På Idre Fjäll väntar rolig skidåkning för hela familjen. ... Eftersom vi har skidåkning i alla väderstreck så kan du åka där vädret och snön är som bäst - perfekt när nordanvinden tar i eller vårsolen värmer.

När kan man åka skidor i Idre Fjäll?

Idre Fjäll har sparat snö över sommaren och är först ut att öppna liftarna för skidåkare. Nu är vintern nära. Idre Fjäll blev idag den 19 oktober den första anläggningen i Sverige med att öppna för utförsåkning. Med sparad snö från förra säsongen har de nu två backar öppna för både allmänhet och slalomklubbar.

Finns det ren i Dalarna?

Den samiska kulturen är starkt förankrad i norraste delen av Dalarna. I Idre och Grövelsjön finns nämligen Sveriges sydligaste sameby. Här kan du via aktören Renbiten uppleva och ta del av samisk kultur på nära håll. Vandra med renar och lär dig mer om renskötarens vardag.

När slutar skidsäsongen i Idre?

Alla nedfarter slutar på samma sida av berget, vilket är smidigt om man åker i en grupp. Skidsäsongen börjar vanligtvis i december och håller på fram till april.

När öppnar skidbackarna i Idre?

Öppettider vinter v. 51 2021 - v. 16 2022
RECEPTION & NYCKELUPPHÄMTNING
v.10-16 7 mars - 24 april08.00 - 18.0008.00 - 20.00
Incheckningskur och nyckelupphämtning (vid avfarten till Idre Fjäll).MåndagLördag
v.51 + v.52 20 dec - 2 jan
v.1 3 - 9 jan15.00 - 19.00

Relaterade inlägg: