Vad heter Ronjas mamma?

Innehållsförteckning

Vad heter Ronjas mamma?

Vad heter Ronjas mamma?

Lovis är Ronjas mamma, och Mattis älskade hustru. Hon är i temperamentet raka motsatsen till sin make - lugn, sansad och förståndig. Hon sjunger varje kväll Vargsången, när den sjungs är det natt i Mattisborgen.

Var Ronjas far?

Unga Ronja växer upp i Mattisborgen där hennes far Mattis är hövding för ett rövarband. Natten när hon föddes klövs borgen i två delar av ett blixtnedslag. På samma sätt som det tidigare så ointagliga rövarfortet försvagats har även Ronjas ankomst som en blixt öppnat den tidigare så hårdhudade rövarhövdingens hjärta.

Vad heter dvärgarna i Ronja Rövardotter?

Dessa namn gav upphov till huvudpersonen Ronja, samt rövarna Fjosok, Lill-Klippen, Jutis, Labbas, Pelje, Tjegge och Joen.

Vem spelar Mattis?

Börje AhlstedtRonja Rövardotter Mattis/Played by Den känslosamma rövarhövdingen Mattis (Börje Ahlstedt) kastar stekar i väggen och grinar i blåbärsriset när hans dotter Ronja lämnat honom för Birk, fienden Borkas son.

Vem spelar Ronjas pappa?

Den känslosamma rövarhövdingen Mattis (Börje Ahlstedt) kastar stekar i väggen och grinar i blåbärsriset när hans dotter Ronja lämnat honom för Birk, fienden Borkas son.

I vilken stad bor Lotta på Bråkmakargatan?

Filmen är inspelad i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Ursprungligen var tanken att Lotta på Bråkmakargatan skulle bli en TV-serie bestående av sex avslutade 25-minutersavsnitt. Men projektet växte till att även innefatta en biografversion, där tre av dessa avsnitt klipptes samman till en långfilm.

Relaterade inlägg: