Vad gör en rikspolischef?

Innehållsförteckning

Vad gör en rikspolischef?

Vad gör en rikspolischef?

Rikspolischefen är myndighetschef och högsta ansvarig för Polismyndigheten. Till sin hjälp har han Rikspolischefens kansli som stöttar honom i strategisk rådgivning.

Vad är Durtvå?

Inom ramen för nämndens tillsynsverksamhet under år 2018 framkom det att Polismyndighetens it-system för att registrera brottsanmälningar och uppgifter i förundersökningar, Durtvå (datoriserad utredningsrutin – tvångsmedel), sak- nade tekniska funktioner för att sluta behandla personuppgifter i enlighet med 3 kap.

Vad tjänar rikspolischefen?

På andra plats hamnar, precis som förra året, rikspolischefen Anders Thornberg som nu har 170 700 kronor i månaden. Det är en höjning med 4 000 kronor vilket innebär 2,4 procent. På tredje plats finns Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg, med en månadslön på 167 000 kronor.

Vad heter rikspolischefen?

Rikspolischefen. Rikspolischef sedan den 15 februari 2018 är Anders Thornberg. Christina Weihe är stabschef.

Vad arbetar Anders Thornberg som?

Han var 2004–2008 kommunikationsdirektör vid Säkerhetspolisen och ansvarade därtill för internationell samverkan. Därefter var han 2008–2011 operativ chef hos Säkerhetspolisen. Åren 2011–2012 var han biträdande generaldirektör för Säkerhetspolisen och sedan juli 2012 säkerhetspolischef.

Hur gör polisen drogtest?

Polisens rätt att utföra drogtest För narkotikabrott kan fängelse följa (1 § narkotikastrafflagen). Med kroppsbesiktning avses undersökning av människokroppens yttre och inre samt att prov tas från människokroppen och undersöks, med andra ord exempelvis urinprov, blodprov, salivprov och hårprov.

Vad tjänar Anders Thornberg?

Trafikverket i topp På andra plats finns Polismyndighetens generaldirektör Anders Thornberg med 173 600 kronor i månaden.

Relaterade inlägg: