I vilken klimatzon ligger nya Rumänien?

Innehållsförteckning

I vilken klimatzon ligger nya Rumänien?

I vilken klimatzon ligger nya Rumänien?

Rumänien har ett tempererat fastlandsklimat. Det råder stora temperaturskillnader mellan sommar och vinter och även mellan bergsområden och lågland.

Vad är Rumäniens befolkning?

  • Landet gränsar i norr mot Ukraina, i öster till Moldavien och Svarta havet, i söder till Bulgarien, längs med floden Donau, och i väster mot Ungern och Serbien. Rumäniens befolkning utgjorde personer vid folkräkningen 2011 och är därmed ett av Östeuropas folkrikare länder.

Vad är Bukarest i Rumänien?

  • Bukarest är den största staden i Rumänien, och är landets huvudstad, kultur, industri och finanscentrum. Några av de gamla byggnaderna i stadskärnan var kraftigt skadade av krig, jordbävningar och Nicolae Ceausescus systemiseringsprogram.

Hur länge har Rumäniens historia präglats?

  • Rumäniens moderna historia har präglats av det kommunistiska styret sedan 1947. Efter en period av svårt förtryck under den kommunistiske diktatorn Nicolae Ceaușescu från 19 blev landet en demokratisk republik. Rumänien är medlem av militäralliansen Nato sedan och Europeiska unionen sedan 1 januari 2007.

Vad är parlamentet i Rumänien?

  • Rumänien är en demokratisk republik med ett semipresidentiellt system. Den lagstiftande makten innehas av parlamentets två kammare, Senat (senaten), med 140 medlemmar varav 18 representanter för de etniska minoriteterna, och Camera Deputaților (deputeradekammaren), med 345 medlemmar. Medlemmarna i varje kammare väljs vart fjärde år.

Relaterade inlägg: