Vart utspelar sig Harry Potter och de vises sten?

Innehållsförteckning

Vart utspelar sig Harry Potter och de vises sten?

Vart utspelar sig Harry Potter och de vises sten?

Harry Potter och de vises sten (originaltitel: Harry Potter and the Philosopher's Stone), är en fantasyroman av J.K. Rowling, som gavs ut . Det är den första romanen om Harry Potters äventyr. Romanen utspelar sig i Storbritannien mellan sommaren 1991 och sommaren 1992.

Vad är de vises sten Harry Potter?

De vises sten är en konstgjord sten med magiska egenskaper. Den kan användas för att skapa livselixiret, som förlänger livet på den som dricker av det, samt förvandla vilken metall som helst till rent guld. Stenen skapades av den berömde alkemisten Nicolas Flamel.

Vad heter shoppinggatan i Harry Potter?

Bakom ligger Diagon Alleys shoppinggata där det såldes magiböcker och trolldrycker som var så lockande att Harry önskade att han hade åtta ögon att se med.

När utspelar sig Harry Potter och de vises sten?

Boken filmatiserades 2001, se Harry Potter och de vises sten (film), och sedan gjordes ett spel baserat på filmen samma år, se Harry Potter och de vises sten (spel). Boken utspelar sig mellan sommaren 1991 och sommaren 1992.

Vem bor Harry Potter hos?

Böckerna handlar om den föräldralöse Harry Potter som har vuxit upp hos sin döda mors släktingar, den stränga familjen Dursley. Hemma hos familjen Dursley blir han mobbad av sin kusin Dudley och utfryst av alla.

Relaterade inlägg: