Vad hette Selma Lagerlöfs gård?

Innehållsförteckning

Vad hette Selma Lagerlöfs gård?

Vad hette Selma Lagerlöfs gård?

Mårbacka byggdes 1793 och ombyggdes 1921-1923. 1801 kom gården i familjen Lagerlöfs ägo. 1907 blev gården Selmas och hon skrev i sitt testamente att gården skulle bevaras och visas upp i det skick den var i vid tiden för hennes död.

När köpte Selma Lagerlöf Mårbacka?

År 1907 köpte Selma Lagerlöf tillbaka Mårbacka med kringliggande byggnader, och två år senare kunde hon efter att ha fått Nobelpriset också köpa marken.

Vem äger Mårbacka?

I enlighet med Selma Lagerlöfs testamente ägs och förvaltas Mårbacka av en särskild stiftelse. Minnesgården är öppen för visning varje dag under sommaren, samt vissa dagar under övriga året. Se vidare www.marbacka.com.

Vad heter Selma Lagerlöfs föräldrar?

Louise Lagerlöf Erik Gustaf Lagerlöf Selma Lagerlöf/Parents

Hur gammal var Selma Lagerlöf när hon flyttade till Stockholm?

Efter avslutad undervisning av två guvernanter tillbringade Selma flera år som hemmadotter i en tillvaro som alltmer kom att präglas av tristess. Vid fjorton års ålder hade hon tillbringat en tid i Stockholm, något som kom att sätta djupa spår hos henne. Vyerna vidgades.

Var kom Selma Lagerlöf ifrån?

SverigeMårbacka Minnesgård Selma Lagerlöf/Place of birth

Vem berättade mycket sagor för Selma?

År 1891 gav Selma sin första bok. Den hette Gösta Berlings saga. Boken kritiserades av många, men många tyckte att det var en bra bok och den köptes och lästes. Selma reste mycket med sin väninna Sophie Elkan.

Relaterade inlägg: