Vad är Skrållans riktiga namn?

Innehållsförteckning

Vad är Skrållans riktiga namn?

Vad är Skrållans riktiga namn?

Karin: Visste du att Tjorven på Saltkråkans riktiga namn är Karin Maria Eleonora Josefina?

Vems barn är Skrållan?

Den andra filmen om Tjorven och livet på Saltkråkan. Peter och Malin får ett litet barn, Skrållan. Det visar sig snabbt vara ett vilt barn, vilket inte minst morfar Melker får veta av, när han försöker ägna sig åt praktisk barnavård.

När skrevs Vi på Saltkråkan?

Vårterminen 2019. Denna uppsats analyserar Astrid Lindgrens roman Vi på Saltkråkan (1964), det enda av Lindgrens alla verk som till en början skrevs som manus till TV-serien innan den publicerades som bok.

Hur ser Skrållan i Saltkråkan ut idag?

Hon fick som 2-åring rollen som Skrållan i Tjorven och Skrållan (1965) för att hon var van vid hundar och inte skrämdes av "Båtsman". Hon har vid vuxen ålder bland annat arbetat som frisör och som receptionist på Hotel Diplomat i Stockholm. Dandenell är idag gift och har två barn. Hon är bosatt på Visingsö.

Vad hände med Skrållan?

Efter Vi på Saltkråkan spelades fyra biofilmer in, som utelämnade de större barnen och istället kretsade mer kring Skrållan. Louise spelade Malin även i de filmerna. Hon fortsatte sedan som skådespelare och var bland annat med i amerikanska filmen Le Mans där hon spelade mot Steve McQueen.

Relaterade inlägg: