Vad kallas Skånes lokaltrafik tåg?

Innehållsförteckning

Vad kallas Skånes lokaltrafik tåg?

Vad kallas Skånes lokaltrafik tåg?

Öresundstågen är de tåg som går mellan Helsingör/Köpenhamn och Malmö. I Malmö delas dessa i 3 olika linjer: Malmö-Lund-Helsingborg-Halmstad-Göteborg, Malmö-Lund-Hässleholm-Alvesta-Kalmar samt Malmö-Lund-Hässleholm-Kristianstad-Karlskrona. X31 används för denna trafik och SJ Öresund är entreprenör på svenska sidan.

Vem äger Skånetrafiken?

Skånetrafiken är en förvaltning och en del av Region Skåne. Det innebär att Skånetrafiken har en politisk ledning, kollektivtrafiknämnden.

Vad kallas Skånes lokaltåg?

Pågatågen är Skånetrafikens lokala och regionala tåg i Skåne. Exempel på sträckor är Trelleborg-Malmö-Helsingborg, Malmö-Ystad-Simrishamn, Malmö-Eslöv-Helsingborg, Helsingborg-Halmstad och Helsingborg-Hässleholm-Kristianstad. I trafiken används X61-motorvagnar.

Vilken färg är Pågatåg?

Pågatågen känns igen på sin lila färg.

Vad kostar 24 Timmarsbiljett Skånetrafiken?

Priset kan jämföras med priset för en 24-timmarsbiljett som eller 210 kronor för en liten, mellan eller stor zon.

Har Skånetrafiken pensionärsrabatt?

Med seniorbiljetten reser du gratis med våra bussar inom kommungränsen. Om tåg, närtrafik och anropsstyrd trafik finns i din kommun reser du också gratis med dessa. ... Då registreras din resa och allt är klart. Om du reser med närtrafik eller viss linjetrafik, som körs av taxi, visar du bara upp ditt kort för föraren.

Vem äger Öresundstågen?

ArrivaTåg AB kör Pågatågen på uppdrag av Skånetrafiken. Arriva tåg har säkerhetsansvaret för Pågatågen gentemot Järnvägsstyrelsen och Trafikverket. SJ öresund kör Öresundstågen. Vy kör Krösatågen.

Vem kör Skånetrafikens bussar?

Trafik. Skånetrafiken ansvarar för tåg, spårvagnar och bussar i Skåne län.

Vem kör Pågatågen?

Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne. Skånetrafikens uppdrag är att driva den samhällsfinansierade kollektivtrafiken i Skåne. Skånetrafiken styrs av kollektivtrafiknämnden. Skånetrafiken ansvarar för gula regionbussar, gröna stadsbussar, Pågatågen, Öresundståg och serviceresor (sjukresor och färdtjänst).

Hur går Pågatågen?

Pågatågen är ett mellanting mellan lokaltåg och regionaltåg som kompletteras av Öresundstågen som är ett mellanting mellan regionaltåg och fjärrtåg. Tågen består av lilafärgade elmotorvagnar av modellen X61 och är uppkallade efter någon verklig eller fiktiv skånsk påg eller tös.

Relaterade inlägg: