Vem är Axel i Maskeradligan?

Innehållsförteckning

Vem är Axel i Maskeradligan?

Vem är Axel i Maskeradligan?

En kort tid efter avhoppet från det militära gjorde Rimdahl och hans kumpan Göran Axelzon inbrott på Berga örlogsskolor i ett försök att stjäla uniformer. De dömdes till ett års fängelse. Under 19 genomförde Rimdahl och Axelzon samt tre andra män en rad uppmärksammade rån i Stockholmsområdet.

När greps Maskeradligan?

Mats Rimdahl ledare anhållen Id-handlingen ska, enligt tidningen, ha varit en falsk polislegitimation. – Jag kan överhuvudtaget inte kommentera det här, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisregion Bergslagen. Bilder från när Maskeradligan greps i Gävle 1988. Bilder från när Maskeradligan greps i Gävle 1988.

Vilka var medlemmarna i militärligan?

Militärligan bestod av tre bröder, deras pappa och ett par vänner. Ingen av dem var kända för polisen sedan tidigare, vilket gjorde det svårt för dem att åka fast. Trots att de ställdes till svars för hela 14 rån och rånförsök mot postkontor, banker och värdetransporter – lever många av männen i dag ganska vanliga liv.

Vem rånade gotabanken?

Liam Norberg dömdes för rånet som en av huvudmännen och dömdes till fängelse med stark teknisk bevisning. Bland annat hade 16 hårstrån hittats – hälften huvudhår, resten från näsa, ögonbryn och skägg – samt DNA-spår efter saliv i luvorna som rånarna hade använt och som efter rånet hade gömts undan i en trappuppgång.

Vem är Ingvar Hofstedt?

1986 kallas kommissarie Ingvar Hofstedt in som huvudutredare och får fart på den stagnerade polisutredningen. Det som först anses som obetydliga spår blir början på ett mönster och Hofstedt ser till att snaran dras åt kring den eftersökta ligan.

Var greps Militärligan?

Innan dess hade polisen famlat i blindo över vilka ligan bestod av. Mitt i natten greps rånarna i en övergiven sommarstuga i Skorkebo mellan Heby och Sala av specialutbildade poliser från Stockholm.

Vad är Dragomir Mrsic dömd för?

År 1990 genomförde han, med bland andra Liam Norberg, ett omtalat stort bankrån av Gotabanken i Stockholm, för vilket han dömdes till tre och ett halvt års fängelse. I fängelset läste han idrottskurser och tränade.

Vad hände med Militärligan?

Militärligan eller AK-ligan som de själv valde att kalla sig, var en sammanslutning av kriminella, specialiserade på grova rån, verksamma i början av 1990-talet och leddes av Carl Sumonja, numera Carl Thunberg. ... Ligan sprängdes efter ett rån i Heby 1993. Samtliga medlemmar i militärligan dömdes för grova brott.

Hur blev Dragomir Mrsic skådespelare?

Mellan åren 20 var han tränare i Sveriges Olympiska Kommittés topprogram. Därefter startade han gymmet ”Extreme Training” på Östermalm i Stockholm som han fortfarande driver. Genom en audition 2007 fick han en roll i Josef Fares långfilm Leo. Två år senare medverkade han i filmen Wallander – Kuriren.

Relaterade inlägg: