Varför pasta i Italien?

Innehållsförteckning

Varför pasta i Italien?

Varför pasta i Italien?

Pasta är en filosofi, en måttstock för levnadsstandard, tradition och sammanhållning. Pasta är Italiens livskraft och vart du än reser i Italien, finns det ett unikt sätt att äta sin pasta på, ett obestridligt sätt att kombinera såser med olika typer av pasta, och vanor för med vem man äter vilken pasta.

Vilken pasta är bäst till carbonara?

Krämiga och gräddiga pastasåser passar bra med bland annat spaghetti eller fettuccine. Ska du exempelvis tillaga en alfredo eller carbonara så är det dessa pastasorter du bör satsa på. Det är inte ovanligt att vi i Sverige använder spaghetti till en bolognese, men frågar du italienarna ska du inte använda det.

När började man äta pasta i Italien?

Exakt vem som uppfann pastan, när och hur är inte historiskt fastslaget, men den vanligaste versionen är att Marco Polo tog med sig nudlarna från Kina till Italien på 1200-talet, och att resten, så att säga, är historia. Världspastadagen firas den 25 oktober varje år, och instiftades 1995.

Hur äta pasta i Italien?

I Italien äts spagetti genom att den surras upp på gaffeln. Vuxna italienare äter inte spagetti med kniv; det anses ohyfsat. Att ta hjälp av en sked kan accepteras i Italien, men många italienare anser att det inte är helt korrekt.

Relaterade inlägg: