Vad är det Stiftelsen stödjer?

Innehållsförteckning

Vad är det Stiftelsen stödjer?

Vad är det Stiftelsen stödjer?

Stiftelsen stödjer svenska och internationella projekt som ger behövande barn god utbildning, vård och omsorg, liksom möjlighet att känna trygghet och glädje under sin uppväxt. Grundades 2013. Kontaktperson för stiftelsen är Therese von Blixen-Finecke.

Har Silvia grundat?

Hon har även grundat stiftelsen World Childhood Foundation som verkar för förbättrade villkor för barn runt om i världen. År 1994 grundade Drottningen stiftelsen Mentor International Foundation, som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap.

Hur funkar stiftelser?

En stiftelse har inte några ägare eller medlemmar. Däremot har stiftelsen en styrelse. Stiftelsen styrs av ett stiftelseförordnande som anger hur förmögenheten ska användas och vem eller vilka som är förmånstagare. Det kan till exempel vara ett gåvobrev, ett testamente eller ett styrelseprotokoll.

När har Silvia namnsdag?

Drottning Silvia firar tisdag den 8 augusti sin namnsdag. I Sverige fanns den sista december 1 219 kvinnor med namnet Silvia, varav 821 som tilltalsnamn. Namnet kommer av det latinska ordet för "skog".

Vad är Silvialäkare?

Silvialäkare – magisterutbildning i demensvård för läkare Syftet med utbildningen är att ge läkaren en fördjupad förståelse inom demensområdet, höja grundkompetensen så att man självständigt kan handlägga demenssjukdomar i alla dess faser och medverka till utvecklingen av en effektiv och kvalitativt säkrad demensvård.

Relaterade inlägg: